Διασυρμός της ΕΠΟ: Πρόστιμο 200.000 ευρώ από την UEFA για το τμήμα αδειοδότησης που κατασκεύασε ο Φιλιππούσης!

Διασυρμός της ΕΠΟ: Πρόστιμο 200.000 ευρώ από την UEFA για το τμήμα αδειοδότησης που κατασκεύασε ο Φιλιππούσης!

Βαριά καμπάνα για την ΕΠΟ, εκτέθηκε ξανά ο Φιλιππούσης.

Η… κατρακύλα της ΕΠΟ δεν έχει τελειωμό. Οι «ομορφιές» συνεχίζονται, με την UEFA να την ξεμπροστιάζει.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που διεξήχθη την Τρίτη 7/3, έγινε γνωστό ότι η UEFA επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ στην ομοσπονδία ενώ, όπως ειπώθηκε, είναι πιθανό να επιβληθούν κι άλλες ποινές, όπως η αφαίρεση της αδειοδότησης των ΠΑΕ από την ΕΠΟ!

Διαβάστε επίσης: Παίκτης της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά! (vid)

Ο διασυρμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν σταματά, ενώ στο κάδρο των ευθυνών, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης. Το «εργαλείο» του Γιαννάκη και του Τίγρη.

Με το οργανόγραμμα που έθεσε σε ισχύ την 1/11/2021 και έφτιαξε ερήμην του τότε προέδρου, Π. Δημητρίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Φιλιππούσης διέλυσε την διεύθυνση αδειοδότησης και τη μετέτρεψε σε τμήμα, που υπάγεται στη διεύθυνση νομικών θεμάτων. Επίσης ο Φιλιππούσης καθαίρεσε τον επί πολλά έτη διευθυντή αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γ. Δημητρίου και έχρισε προϊστάμενο του νέου τμήματος το δικηγόρο Β. Σαράκη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην αξιολόγηση που έγινε από την UEFA στην αδειοδότηση των ΠΑΕ από την ΕΠΟ και ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν την καρατόμηση Δημητρίου από το Φιλιππούση υπήρξαν δύο “μικρές παρατηρήσεις”

Στην επόμενη αξιολόγηση, που έγινε από την UEFA στο τμήμα αδειοδότησης που κατασκεύασε ο Φιλιππουσης με επικεφαλής τον Σαράκη, υπήρξαν συνολικά επτά παρατηρήσεις, δύο “μεγάλες” και πέντε “μικρές”.

Τι κατάφερε, επομένως, ο Φιλιππούσης με τις αλλαγές που έκανε; Να χειροτερέψει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα ενός από τα πιο νευραλγικά μέρη της ΕΠΟ, που είναι η αδειοδότηση των ΠΑΕ και να “χρεώσει” την ομοσπονδία με πρόστιμο 200.000 ευρώ!

Ο Σαράκης κατά την ομιλία – “απολογία” του στην Ε.Ε., παράδεχτηκε το άστοχο των εμπνεύσεων Φιλιπούση λέγοντας μεταξύ άλλων: Ανέλαβα χωρίς να ξέρω το αντικείμενο. Δεν είχα υποστήριξη…

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ και μέλος της Ε.Ε., Χρ. Γκαγκάτσης, ρώτησε για ποιο λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ενημερώθηκε άμεσα για το σχετικό έγγραφο και το έμαθε προ ολίγων ημερών.

Από την ερώτηση Γκαγκάτση συνάγεται ότι στην ΕΠΟ λειτουργεί “σύστημα παραδιοικήσης”, που διαχειρίζεται εν αγνοία του προέδρου την αλληλογραφία της ομοσπονδίας και βεβαίως ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα όπως το συγκεκριμένο.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυπμιακού, Π. Αγραφιώτης, είπε ότι μόνο με τον Γ. Δημητρίου δεν υπήρχε πρόβλημα στην αδειοδότηση και ρώτησε ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο και πού θα καταλογιστουν ευθύνες. Ο πρέοδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος ζήτησε η αδειοδότηση να υπάγεται στον πρόεδρο, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι να αναλάβει επί της ουσίας τη διοίκηση της ΕΠΟ ο Φιλιππούσης, από τον Απρίλιο του 2021 έως την εκλογή Μπαλτάκου τον Ιούνιο του 2022, οπότε η ΕΠΟ απέκτησε κανονικό πρόεδρο.

Ο Φιλιππούσης, θέλοντας να αποποιηθεί των ευθυνών του, απάντησε ότι η αδειοδότηση δεν υπάγεται στο ίδιο. Τότε, ο Μπαλτάκος ανέφερε ότι το τμήμα αδειοδότησης υπάγεται στη νομική διεύθυνση η οποία υπάγεται στον εκτελεστικό διευθυντή, δηλαδή στο Φιλιππούση.

Αποφασίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μείωση του προστίμου και σε επόμενη συνεδρίαση να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες, ενώ προτάθηκε να κληθεί ο τέως διευθυντής αδειοδότησης, Γ. Δημητρίου, ώστε να μπορέσει να αντικρούσει όσα ειπωθούν γι’ αυτόν και να διαφωτίσει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής σε ζητήματα που τυχόν προκύψουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ