Παναιτωλικός – Καλλιθέα 3-2: Ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης

Παναιτωλικός – Καλλιθέα 3-2: Ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης

Η Καλλιθέα βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο Αγρίνιο, αλλά ο Παναιτωλικός έφερε τα πάντα τούμπα στο φινάλε για το 3-2 που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Καλλιθέα έφερε τον Παναιτωλικό στα… όριά του στον πρώτο αγώνα τους για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, προηγήθηκε με 2-0 στο Αγρίνιο, όμως η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κατάφερε να κάνει μία «μυθική» ανατροπή στα τελευταία λεπτά, επικρατώντας με 3-2 και παίρνοντας ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Ελ Πάσο».

Οι Μουστακόπουλος και Ματίγια έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στην αθηναϊκή ομάδα, όμως οι Αγρινιώτες έφεραν τα πάνω-κάτω με τα γκολ των Μαυρία, Πέντρο Σίλβα και το… buzzer beater του Καρέλη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαβάστε επίσης: Εφές – Παναθηναϊκός AKTOR 71-68: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έχασε και από την… μισή Εφές

Η Καλλιθέα μπήκε δυνατά κι αφού έχασε σημαντική ευκαιρία με τους Μουστακόπουλο (6’), πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 21’ με τον ίδιο παίκτη. Στο 41’ ο Κυνηγόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στεργιάκη για να κάνει το 0-2, όμως η αθηναϊκή ομάδα βρήκε εντέλει και δεύτερο γκολ με τον Ματίγια στο 50’.

Κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση του Παναιτωλικού, ο οποίος μείωσε αρχικά στο 62’ με τον Μαυρία. Στο 71’ ο Βοσνιάδης σταμάτησε τον Τορεχόν, για να έρθει στο 88’ το 2-2 από τον Πέντρο Σίλβα, έπειτα από εντυπωσιακό γύρισμα του Μαυρία από τα δεξιά.

Η επιμονή του Παναιτωλικού έφερε και τη μεγάλη ανατροπή στο 90’+1’. Από εξαιρετική κίνηση του Μπελεβώνη, η μπάλα κατέληξε στον Φρεντ Ντουάρτε, ο οποίος πλάσαρε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Καρέλης έκανε το 3-2, μέσα σε έξαλλούς πανηγυρισμούς για το μεγάλο come-back…

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μλάντεν, Μ. Ντουάρτε, Στάγιτς (76’ Λιάβας), Μαυρίας, Μπουζούκης (57’ Τσιγγάρας), Μπαλντασάρα (63’ Μπελεβώνης), Ξενιτίδης (46’ Α. Ντουάρτε), Τορεχόν, Ντίας (46’ Καρέλης), Πέντρο Σίλβα.

Καλλιθέα (Γιώργος Σίμος): Βοσνιάδης, Ουές, Μεχίας, Βλάχος, Μανθάτης (86’ Ρομαό), Ματίγια (61’ Τσιντώνης), Σίλβα (75’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (76’ Λουκίνας), Ντεμέτριους (86’ Ποζατζίδης), Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ