Η τύχη μίας ομάδας θριαμβεύει όταν το επιτρέπει και ο αντίπαλος!

Η τύχη μίας ομάδας θριαμβεύει όταν το επιτρέπει και ο αντίπαλος!

Είναι χιλιάδες τα ματς που δεν κέρδισε ο καλύτερος αλλά ο πιο τυχερός, άρα η επίκληση της τύχης είναι μία χαρά δικαιολογία για τον ΠΑΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός του ποδοσφαίρου για να διαπιστώσεις ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κλάσεις καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά επέβαλε το παιχνίδι του, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς πολύ νωρίτερα ώστε να μην πάει στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, όπου πλέον όλα είναι ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης: Εκεί θα δείτε τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος – Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Αλλά όσες ευκαιρίες και να του έδινε ο Θεός, ο ΠΑΟΚ τις κλωτσούσε, όχι μόνο στις στιγμές που πλησίασε στο γκολ αλλά και σε κάθε στιγμή του ματς, μέχρι το χαμένο πέναλτι του Σαμάτα.

Οντως ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός! Σε έναν αγώνα που έχασε ουσιαστικά μία ευκαιρία, ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ και δεν είχε ποτέ το πάνω χέρι, έφυγε με το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου.

Ποιος, είπε όμως, ότι δεν παίζει ρόλο η τύχη στο ποδόσφαιρο; Είναι χιλιάδες τα ματς που δεν κέρδισε ο καλύτερος αλλά ο πιο τυχερός, άρα η επίκληση της τύχης είναι μία χαρά δικαιολογία για τον ΠΑΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Oι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 72ο και είχαν 18 λεπτά χωρίς τις καθυστερήσεις να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να πάρουν το ματσάκι. Κωνσταντέλιας και Οζντόεφ πλησίασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά μάταια.

Και στην παράταση, όμως, αφού πέτυχαν το γκολ, κανονικά θα έπρεπε να μην αφήσουν τον αντίπαλο, λόγω και της ψυχολογικής υπεροχής, να μην αναπνεύσει αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το κατάφερε και είδε τον πρώην παίκτη του Λημνιό να μειώνει και να αλλάζει το status του αγώνα.

Και πάλι, ο αγώνας δεν τελείωσε εκεί. Ο Σπόραρ αστόχησε στην αρχή της διαδικασίας των πέναλτι δίνοντας στην ομάδα του Λουτσέσκου το πάνω χέρι, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ με τη συνδρομή φυσικά του Ντραγκόφσκι, είχε όχι στην πρόκριση στον τελικό!

Τέσσερα χαμένα πέναλτι δεν το λες και ικανότητα για μία ομάδα επιπέδου του ΠΑΟΚ, ασχέτως εάν ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε το παιχνίδι της ζωής του και κατέβασε τα ρολά! Η τύχη μίας ομάδας λοιπόν θριαμβεύει, όταν το επιτρέπει και ο αντίπαλος και ο Δικέφαλος του Βορρά το επέτρεψε στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ο Παναθηναϊκός πάντως, πρέπει να κρατήσει την πρόκριση, να την πανηγυρίσει όσο ο χρόνος του επιτρέπει αλλά να δει κατάματα και τα προβλήματα του, όπως αναδείχθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και πριν την έναρξη των πλέι οφ, το τριφύλλι δεν θα έχει την πολυτέλεια να επαναλάβει παρόμοιες κακές εμφανίσεις καθώς οι αντίπαλοι θα καιροφυλακτούν.

Ούτε θα υπάρχει πάντα ο Ντραγκόφσκι ή ένας άλλος Ντραγκόφσκι για να βγάζει όλη την ομάδα ασπροπρόσωπη.

Κλείνοντας, θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στη στάση του Παναθηναϊκού στον τραυματισμό του Μπάμπα, που είναι άξια πολλών επαίνων. Η ατάκα του Τερίμ «Μακάρι να μην είχε πάθει τίποτα ο Μπάμπα και ας χάναμε την πρόκριση» είναι αντάξια της ιστορίας του Παναθηναϊκού και της πορείας του Τούρκου προπονητή στο χώρο του ποδοσφαίρου.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ