«Λύγισε» την ΑΕΚ στα πέναλτι και έκανε νταμπλ ο ΠΑΟΚ (5-4 πεν., 1-1 κ.α., παρ.)

«Λύγισε» την ΑΕΚ στα πέναλτι και έκανε νταμπλ ο ΠΑΟΚ (5-4 πεν., 1-1 κ.α., παρ.)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α., παρ.) την ΑΕΚ και κατέκτησε το έβδομο Κύπελλο της ιστορίας του στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2024 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 5-4 της ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι, αφού ο αγώνας έληξε 1-1 και το σκορ δεν άλλαξε στην ημίωρη παράταση και κατέκτησε το τρόπαιο. Τα γκολ των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια σημείωσαν η Παπαδοπούλου για τον ΠΑΟΚ και η Στεφάτου για την ΑΕΚ.

Στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, ωστόσο σε αυτό το πρώτο 45λεπτο οι αξιόλογες φάσεις ήταν μόλις δύο, εκτός του γκολ των Θεσσαλονικέων. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν η Ελένη Τσελεντή βρέθηκε τετ-α-τετ με τη Νεουχάουζ, αλλά νικήθηκε από τη γκολκίπερ του ΠΑΟΚ που μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 18′ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά η Καπνίση με τάκλιν έσωσε την ομάδα της σε πλασέ της Αντιγόνης Παπαδοπούλου από τη μικρή περιοχή.

Διαβάστε επίσης: «Πρόταση της Εφές στον Πουαριέ, ενδιαφέρεται και ο Παναθηναϊκός»

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως (22′), η Παπαδοπούλου αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα της Μαρίας Μήτκου και με κεφαλιά-κεραυνό από το πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο εσωτερικό της οριζόντιας δοκού και στη συνέχεια εντός εστίας, σημειώνοντας ένα θεαματικό γκολ.

Λίγο μετά το ξεκίνημα του β’ μέρους, στο 49′, η ΑΕΚ ισοφάρισε. Η Δέσποινα Χατζηνικολάου που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο έβγαλε ασίστ στην Ελένη Στεφάτου που από κοντά και λίγο πλάγια πλάσαρε εύστοχα τη Νεουχάουζ για το 1-1.

Έως το τέλος του 90λεπτού δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, ο τελικός έληξε 1-1 και οδηγήθηκε στην παράταση. Το σκορ δεν άλλαξε και ο αγώνας κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον ΠΑΟΚ να υπερισχύει με 5-4 και να κατακτά το τρόπαιο.

ΑΕΚ (Νίκος Κοτσοβός): Χατζηχαριστού, Βέρα Πόρας, Μπαρτζακλή (65΄ Τριβυζάκη), Παυλοπούλου, Πινέδα, Κόλλια, Στεφάτου, Ντζάνη (46΄ Χατζηνικολάου), Καπνίση, Τσελεντή, Τζουτζουράκη (86΄ Νίκα).

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νεουχάουζ, Κοσκερίδου, Γκούνη, Στράντζαλη (57΄ Δοϊρανλή), Γιαννακά, Χέλμβαλ (112΄ Ακίντα), Βαρδαλή (75΄ Αργυρίου), Μήτκου, Χαλατσογιάννη, Κιουρεξίδου, Παπαδοπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ