ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή 5-0

ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή 5-0

Ο ΠΑΟΚ χόρευε στη βροχερή Τούμπα, φιλοδώρησε με 5 γκολ την Παναχαϊκή και πέρασε θριαμβευτικά στη φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Κορυφαίος του Δικέφαλου του Βορρά ο Ζαμπά, ενώ ο Μίσιτς πέτυχε γκολάρα στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα!

Μια πολύ καλή προπόνηση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή για την φάση των «16» του κυπέλλου ενόψει και του αγώνα με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός και κάτω από έντονη βροχόπτωση  πετυχαίνοντας πέντε τέρματα με τους Μάτος (5′), Ζαμπά (37’&54′), Λημνιός (46′) και Μίσιτς (67′) δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική φόρμα. Στη μετά εποχή Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 11 τέρματα και πλέον στην Τούμπα κανείς δεν μνημονεύει το κενό που άφησε ο Σέρβος επιθετικός.

Με αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου κόντρα στην Παναχαϊκή. Στην αρχική ενδεκάδα επέστρεψαν οι Μάτος και Ζαμπά, ενώ για ένα ακόμα παιχνίδι παρότι το μυαλό του είναι στην Ιταλία ξεκίνησε βασικός ο Ελ Καντουρί. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μάτος, στο αριστερό ο Βιεϊρίνια και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κρέσπο – Βαρέλα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Ελ Καντουρί – Σάκχοφ, με τον Μπίσεσβαρ να αγωνίζεται στον άξονα. Στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Ακπομ.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το πρώτο ημίχρονο με την Παναχαϊκή θύμισε κατά πολύ αυτό με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. Και στα δύο ματς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, ενώ έκλεισε το πρώτο 45λεπτό και πάλι με το γκολ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που οι Ασπρόμαυροι πετυχαίνουν δύο τέρματα σε ένα ημίχρονο και αυτό στην μετά εποχή Πρίγιοβιτς. Από τα αποδυτήρια η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πέτυχε γκολ με τον Μάτος. Στο 5ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βραζιλιάνος αμυντικός πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής να χάνει τη φάση. Η μπάλα βρήκε πάνω στον Πλέγα και κατέληξε στα δίχτυα.

Η βροχή δεν τους έκοψε την φόρα

Οι 22 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν κάτω από δυνατή βροχή προσέφεραν στα επόμενα 40λεπτά ένα πλούσιο θέαμα. Οι γηπεδούχοι έψαχναν και ένα δεύτερο τέρμα όπου θα τους έδινε το δικαίωμα να ρίξουν το ρυθμό τους ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ στην Τούμπα. Στο 17′ ο Μπίσεσβαρ με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ζαμπά απέναντι από την εστία της Παναχαϊκής όμως το τελείωμα του ήταν κακό. Τρία λεπτά αργότερα ο Ακπομ βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καπούταγλη.

Η Παναχαϊκή που δεν κλείστηκε στην άμυνα της προσπάθησε με γρήγορους συνδυασμούς να φτάσει στα καρέ του Πασχαλάκη. Στο 21′ είχε την πρώτη της ευκαιρία με τον Πολίμο από τα δεξιά να κάνει το γύρισμα με τον Κυνηγόπουλο να μην μπορεί με προβολή να βρει τη μπάλα.

Ευκαιρίες και γκολ

Ο ΠΑΟΚ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου πάτησε και πάλι γκάζι και στο 25′ ο Μάτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Παναχαϊκής. Στο 37′ ήρθε το δεύτερο τέρμα για τους Θεσσαλονικείς με τον Ζαμπά. Τεράστια συμβολή είχε στο τέρμα είχε ο Ακπομ που κατέβασε πανέμορφα τη μπάλα και παρά την πίεση την κατάλληλη στιγμή έδωσα στον Βραζιλιάνο επιθετικό Ζαμπά που μπήκε στην περιοχή και αυτή τη φορά δεν αστόχησε για το 2-0. Στο 44′ ο Δικέφαλος είχε διπλή ευκαιρία αρχικά με τον Σάκχοφ με τον Καπούταγλη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία ενώ στη συνεχεία έκανε και δεύτερη επέμβαση με το πόδι.

Το δίδυμο Ζαμπά-Λημνιός

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές και 33 δευτερόλεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ήρθε το 3-0 με τον Λημνιό. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τους γηπεδούχους ο Ζαμπά σέρβιρε στον νεαρός πλάγιος επιθετικό όπου με πλασέ ήρθε το τρίτο τέρμα κλειδώνοντας την πρόκριση για τους «8» του θεσμού. Στο 54′ έγινε το 4-0 με πρωταγωνιστές του τρίτου τέρματος. Ο Λημνιός έκανε πανέμορφη ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε και την παράλληλη μπαλιά με τον Λέο Ζαμπά να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει με πλασέ τη μπάλα στην απέναντι γωνία.

Χειροκροτήθηκε ο «Μπίσε»

Στο 58ο λεπτό οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έκανε ένα ακόμα πολύ καλό ματς δίνοντας την θέση του στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τον Γιόζιπ Μίσιτς. Ο Ολλανδός μέσος φαίνεται πως του ταιριάζει περισσότερο η θέση στον άξονα και όχι αυτή στα πλάγια όπου έχει αγωνιστεί στα περισσότερα ματς του φετινού πρωταθλήματος.

Ονειρεμένο ντεμπούτο για Μίσιτς

Ο Μίσιτς μπήκε στο ματς στο 57′ του αγώνα στο 62′ δέχθηκε κίτρινη κάρτα και στο 67ο λεπτό πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Η άμυνα της Παναχαϊκής προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του Καπούταγλη η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κροάτη μέσο ο οποίος ι με ένα δεξί εξωτερικό σουτ να πετύχει ίσως το πιο όμορφο γκολ στο παιχνίδι κάνοντας το 5-0. Αυτό ήταν το τελικό σκορ του αγώνα σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν μπορούσε πλέον να παιχτεί ποδόσφαιρο καθώς από την έντονη βροχή είχαν δημιουργηθεί μικρές λίμνες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (67′ Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (73′ Καρέλης), Λημνιός, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (57′ Μίσιτς), Ακπομ.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (60′ Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (53′ Μαυριάς), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75′ Μασούρας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ