ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε δίκαια 1-0 τον Παναθηναϊκό με γκολ του Παμλίδη και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος του Παναθηναϊκού για να διεκδικήσει έναν τίτλο στη φετινή σεζόν. Επομένως, θα περίμενε κανείς οι παίκτες του Γιώργου Δώνη να παρουσιαστούν αποφασιστικοί στους Ζωσιμάδες και να κάνουν ότι περνάει από τα… πόδια τους για να πάρουν αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτοί οι οποίοι τα έδωσαν όλα και πήραν μία δίκαιη νίκη ήταν οι γηπεδούχοι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν, αλλά δεν… καίγονταν κιόλας. Δεν είχαν το έξτρα κίνητρο που θα έπρεπε να έχουν σε ένα τόσο σημαντικό ματς και πλέον έβαλαν δύσκολα στους εαυτούς τους στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 29 Ιανουαρίου. Το γκολ του Παμλίδη στο 29’ δημιουργεί μία δύσκολη κατάσταση για τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, αφού δεν έχουν συνηθίσει στις ανατροπές.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαίωσε ότι δικαίως προηγείται στη βαθμολογία της Superleague 2. Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει συγκροτήσει ένα σύνολο που αμύνεται σωστά, επιτίθεται με σχέδιο και ξέρει τις δυνατότητες του. Δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να τον απειλήσει με ελάχιστες εξαιρέσεις, τον πίεσε στις αδυναμίες του και θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, εάν ήταν πιο προσεκτικός ο Παμλίδης.

Το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ αναμένεται με ενδιαφέρον. Η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ σε συνδυασμό με τη μικρή παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού στο σκοράρισμα, επιτρέπουν στον πρώτο να πιστεύει στην υπέρβαση. Άλλωστε, όπως φάνηκε την προηγούμενη διετία με τη Λαμία, το Τριφύλλι δεν το έχει με τις επιστροφές.

Ασφαλώς, τυχόν αποκλεισμός από το Κύπελλο θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στον Παναθηναϊκό. Μερικοί παίκτες όπως ο Μπεκ αδυνατούν να προσαρμοστούν, ενώ ο Γιώργος Δώνης δεν είναι άμοιρος ευθυνών πλέον. Όσο για τον ΠΑΣ, αν ολοκληρώσει την πρόκριση τότε θα έχει πετύχει κάτι που θα του τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα του δώσει… καύσιμο για την επαναφορά στη Superleague.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντας, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Κρίζμαν (68’ Λεό), Παμλίδης, Ξύδας (85’ Λιάσος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (29’ λ.τ. Κουρμπέλης), Νούνες, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Μπεκ (46’ Περέα), Καμπετσής.

Το δεκάρι: Ο Παμλίδης είχε πολλές εμπνεύσεις, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να τον περιορίσουν και βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να πετύχει το γκολ που έκρινε το ματς. Βέβαια, είχε την ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις και «χάλασε» κάπως την εμφάνιση του.

Που κρίθηκε: Στην παντελή αδυναμία του Παναθηναϊκού να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ. Το Κύπελλο είναι ο βασικός στόχος του Τριφυλλιού, αλλά οι ποδοσφαιριστές με τη διάθεση τους δεν έδειξαν να έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία του.

Στον πάγκο: Σε έναν τόσο κακό αγωνιστικό χώρο, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ο οποίος διακρίνεται για τα σωματικά προσόντα του στη γραμμή κρούσης, ο Χουάν Περέα, δεν άρχισε. Αντίθετα, προτιμήθηκε ο Μπεκ, ο Ζαχίντ που δεν έχει συνέρθει και ο Χατζηγιοβάνης χαραμίστηκε ένα ημίχρονο στην παγωμένη πλευρά.

Γιατί κόουτς; Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Γιώργος Δώνης έσπευσε να τα… χρεώσει όλα στον κακό αγωνιστικό χώρο. Προφανώς έχει δίκιο για την κατάσταση του τερέν, αλλά ήξερε που θα έπαιζε η ομάδα και έπρεπε να την προετοιμάσει κατάλληλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ