Παναθηναϊκός: Το σχέδιο μάχης για την ανατροπή

Παναθηναϊκός: Το σχέδιο μάχης για την ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ανατρέψει το 2-0 της Τούμπας και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Για αυτό, ο Γιώργος Δώνης έχει καταστρώσει την τακτική του για να «στριμώξει» τον ΠΑΟΚ.

Καμία μάχη δεν είναι χαμένη πριν δοθεί… Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Δώνης στους ποδοσφαιριστές του, κατά την προετοιμασία για τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό προβάδισμα μετά το 2-0 της Τούμπας, όμως ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να «στριμώξει» τον αντίπαλο του και να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Γιώργος Δώνης επισήμανε στους παίκτες του ότι το «πρώτο βήμα» είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ζητήσει κατοχή της μπάλας, ηρεμία και σωστές επιλογές, για να φέρει το παιχνίδι στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε ποιότητα, όμως αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός τρέχει περισσότερο, οπότε σε αυτό τον τομέα θα ποντάρει για να ισοσκελίσει το χάντικαπ του.

Το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό είναι να μην δεχτεί γκολ στα δύο-τρία καλά διαστήματα που έχει ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί τα δικά του. Αν τα καταφέρει, τότε με τη βοήθεια της τύχης θα κυνηγήσει την υπέρβαση και την ανατροπή.

Για την ενδεκάδα, ο Δώνης εστίασε τις δοκιμές του στο 4-2-3-1, το οποίο φαίνεται ότι έχει επιλέξει για άλλο ένα παιχνίδι. Ο Διούδης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας θα συνεργαστούν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιόχανσον θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χατζηθεοδωρίδης το αριστερό άκρο, αντικαθιστώντας τον Ινσούα. Στη μεσαία γραμμή, οι Κουρμπέλης και Χρήστος Δώνης θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Ζαχίντ θα έχει ρόλο επιτελικού μέσου, ο Νάγκι θα παίξει δεξιός εξτρέμ, ο Χατζηγιοβάνης θα παίξει αριστερός εξτρέμ και ο Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ