Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 2-3: Νίκησε Λεβάντε και άσπρη βούλα με buzzer beater του Ντε Γιόνγκ!

Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 2-3: Νίκησε Λεβάντε και άσπρη βούλα με buzzer beater του Ντε Γιόνγκ!

Με γκολ του Λουκ Ντε Γιόνγκ στις καθυστερήσεις, η Μπαρτσελόνα έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της Λεβάντε, επικρατώντας με 3-2!

Ούτε τα πέναλτι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το «τρένο» του Τσάβι!

Τι και αν η Λεβάντε έστησε την μπάλα τρεις φορές στην άσπρη βούλα του Τερ Στέγκεν. Τι και αν έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0; Τι και αν ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά, πάλι από το σημείο του πέναλτι;

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι δεν σταμάτησε ούτε στη Βαλένθια, επικράτησε με 3-2 της Λεβάντε χάρη σε μία φοβερή κεφαλιά του Λουκ Ντε Γιόνγκ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και ξέφυγε στο +3 από την 4η Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ήρεμα, χωρίς πολλά, πολλά. Το δεύτερο ωστόσο δεν είχε καμία σχέση… Μόλις στο 52ο λεπτό η Λεβάντε κέρδισε το πρώτο της πέναλτι.

Ο Μοράλες ευστόχησε και έκανε το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έστησαν και πάλι την μπάλα από στα έντεκα βήματα. Ο Τερ Στέγκεν ωστόσο σταμάτησε τον Μαρτί και έτσι κράτησε στο ματς τους «μπλαουγκράνα».

Επτά λεπτά αργότερα, ήρθε και η ισοφάριση. Φοβερή σέντρα του Ντεμπελέ, καρφωτή κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ και 1-1. Και τρία λεπτά αργότερα, η νέα γενιά έφερε «τούμπα» το ματς.

Άψογη ατομική ενέργεια του Γκάβι, πάσα στον Πέδρι και τρομερό τελείωμα από τον τελευταίο για το 2-1.

Κι όμως, η Λεβάντε πήρε και τρίτο πέναλτι, στο 83ο λεπτό, όταν ο Λανγκλέ που μόλις είχε μπει πάτησε τον αντίπαλο του.

Ο Μελέρο ευστόχησε και έκανε το 2-2, το οποίο έμοιαζε πως δεν θα άλλαζε. Ο Ντε Γιόνγκ ωστόσο είχε άλλη άποψη και με μια τρομερή κεφαλιά στις καθυστερήσεις υπέγραψε το τελικό 3-2 και έδωσε στην Μπαρτσελόνα ένα μεγάλο «τρίποντο».

ΛΕΒΑΝΤΕ: Κάρδενας, Πόστιγο, Μιραμόν, Βέθο (77’ Καντερό), Σον, Πιέρ, Πεπελού, Καμπάνια (67’ Μελέρο), Ραντόγια (77’ Μπάρντι), Μαρτί (65’ Ντάνι Γκόμεθ), Μοράλες.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλβες (81’ Λενγκλέ), Άλμπα, Αραούχο, Γκαρσία, Νίκο Γκονζάλες (57’ Γκάβι), Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ (57’ Πέδρι), Ντεμπελέ (84’ Τραορέ), Φεράν Τόρες, Ομπαμεγιάνγκ (84’ Λουκ Ντε Γιονγκ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ