Ο Γκάβι αναδείχθηκε «Golden Boy» 2022

Ο Γκάβι αναδείχθηκε «Golden Boy» 2022

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, πήρε το βραβείο του «Golden Boy» για το 2022, που απονέμει η ιταλική «Tuttosport».

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου «Ραϊμόν Κοπά» (Kopa Trophy), το οποίο απονέμει το γαλλικό περιοδικό «France Football» στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών, ο μέσος της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, απέσπασε και το βραβείο «Golden Boy» 2022, το οποίο δίνει η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport», για να επιβραβεύσει επίσης τον καλύτερο Ευρωπαίο παίκτη της χρονιάς κάτω των 21 ετών.

Ο 18χρονος Ανδαλουσιανός επικράτησε των Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ντόρτμουντ), Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου) και Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεάλ Μαδρίτης) στην τελική ψηφοφορία και είναι ο τρίτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που το πετυχαίνει μετά τον Λιονέλ Μέσι (2006) και τον Πέδρι (2021). Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δύο παίκτες από την ίδια ομάδα κατακτούν αυτό το βραβείο σε δύο διαδοχικές χρονιές.

Διαβάστε επίσης: Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέσα ο Φορτούνης, έξω ο Ουί-Τζο και οι τραυματίες

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο από την εφημερίδα, ενώ ο Πέδρι θα πάρει το βραβείο του σε ειδική τελετή στο Τορίνο στις 7 Νοεμβρίου.

Ο Γκάβι, σε βίντεο που «ανέβασε» η «Tuttosport», ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, την οικογένειά του, την Μπαρτσελόνα, την εθνική ομάδα και τους συμπαίκτες του.

Η Γερμανίδα άσος της Βόλφσμπουργκ, Γιούλε Μπραντ, η οποία έφτασε με την εθνική Γερμανίας στον τελικό του εφετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των γυναικών, είναι η πρώτη νικήτρια του βραβείου «Golden Girl».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ