Χιρόνα – Σεβίλλη 2-1: Καταρρέουν οι Ανδαλουσιανοί

Χιρόνα – Σεβίλλη 2-1: Καταρρέουν οι Ανδαλουσιανοί

Η Χιρόνα επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Σεβίλλης και την έβαλε σε μεγάλους μπελάδες. Διπλό Ευρώπης για τη Βαγεκάνο στην έδρα της Βαγιαδολίδ.

Με ανατροπή στο δεύτερο μέρος η Χιρόνα επικράτησε με 2-1 της Σεβίλλης, η οποία δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά το 2-1 επί της Χετάφε, συμπληρώνοντας επτάδα αγώνων με μόλις ένα «τρίποντο» κι έμεινε οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για 88 λεπτά οι δύο ομάδες όδευαν προς την ισοπαλία, αλλά ο Γιάντζελ Ερέρα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 62′, χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους κι έτσι για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι μεταξύ τους δεν υπήρξε «μοιρασιά».

Διαβάστε επίσης: «Ο Χάμες δεν παραχωρείται»: Επίσημη διάψευση του Ολυμπιακού στα σενάρια των Τούρκων

Για τους γηπεδούχους, που αποσπάστηκαν 6 βαθμούς από τους Ανδαλουσιάνους, ήταν η πρώτη νίκη μετά από τρία ματς (δύο σε πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο), και δύο σερί ισοπαλίες με το ίδικο σκορ (2-2) απέναντι σε Εσπανιόλ (εκτός) και Ράγιο Βαγεκάνο (εντός έδρας).

Χιρόνα: Γκατσανίγκα, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, Νταβίντ Λόπεθ (62’ Μπερνάρντο), Αρνάου Μαρτίνεθ, Μπουένο, Οριόλ Ρομέου, Ρικέλμε (81′ Βαλέρι), Μαρτίν (61’ Γιαν Κόουτο), Αλέις Γκαρσία, Βίγια (61’ Ερέρα), Στουάνι (90+1’ Τεράτς)

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας (79’ Σούσο), Ακούνια, Νιανζού, Μπαντέ (66’ Μοντιέλ), Γκουντέλι, Φερνάντο (66’ Λαμέλα), Ζορδάν, Ράκιτιτς, Τόρες (89’ Εν Νεσιρί), Μιρ

Μεγάλη νίκη για τους Βαγέκας

Ο Ίσι Παλαθόν δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάσιπ στο 33′ με το πέναλτι που εκτέλεσε, ωστόσο, ο Ισπανός μέσος «πήρε το αίμα του πίσω» στο 65΄ και με το γκολ που πέτυχε χάρισε τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Ράγιο Βαγεκάνο με 1-0 επί της Βαγιαδολίδ.

«Τρίποντο» που βάζει τους νικητές στο… κόλπο της εξόδου στην Ευρώπη, μιας κι απέχουν ένα βαθμό από την 6η θέση (προκριματικοί Europa Conference League) που κατέχει προς το παρόν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δοκιμάζεται την Κυριακή (15/01) στην έδρα της Αλμερία.

Για τους γηπεδούχους, που ήθελαν πιο πολύ τη νίκη για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ήταν η πρώτη ήττα από τη σημερινή τους αντίπαλο μετά από τρεις αγώνες, τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα (προηγήθηκαν αυτές από Μαγιόρκα και Ρεάλ Μαδρίτης) και τέταρτη διαδοχική μετά το 1-0 (αποκλεισμός) από την Αλαβές στο Copa del Rey.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ