Πως οι Άραβες κάνουν δύσκολη τη… ζωή της Μπαρτσελόνα

Πως οι Άραβες κάνουν δύσκολη τη… ζωή της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί έστω και μετ' εμποδίων (οικονομικής φύσεως) να κινηθεί μεταγραφικά, αλλά σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις βρίσκει μπροστά της τα εκατομμύρια των Αράβων.

Η Μπαρτσελόνα, αν και πρωταθλήτρια Ισπανίας, δεν είναι άνετη ενόψει της επόμενης σεζόν. Η συμμόρφωση με τους οικονομικούς όρους του Financial Fair Play από τη μία και η «δαμόκλειος σπάθη» της επικείμενης τιμωρίας από την πολύκροτη «υπόθεση Νεγκρέιρα», οριοθετεί σε μεγάλο βαθμό την οικονομική άνεση των Καταλανών και την δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεταγραφές.

Η συμμόρφωση με το FFP προϋποθέτει την άμεση ελάφρυνση του μπάτζετ μισθοδοσίας, με την Μπαρτσελόνα να έχει άμεση ανάγκη να αποδεσμεύσει ή να πουλήσει παίκτες που δεν υπολογίζονται στο πρώτο ροτέισον ή έστω να επαναδιαπραγματευτεί συμβόλαια με αρκετά μειωμένες αποδοχές.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στο Ντένβερ: Πυροβολισμοί και τραυματίες, στους πανηγυρισμούς για τους Νάγκετς (vids)

Οι Άλμπα και Μπουσκέτς ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, με τους Γκριεζμάν και Τρινκάο να πωλούνται έναντι 20 εκατ. και 7 εκατ σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντίστοιχα και παίκτες όπως ο Ανσού Φατί να βρίσκονται στη λίστα προς παραχώρηση, ενώ και ο Μέσι λέγεται πως δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα λόγω των οικονομικών αλλά και της γενικότερα ρευστής κατάστασης στους μπλαουγκράνα.

Από την άλλη στο μέτωπο της ενίσχυσης, η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να κάνει στοχευμένες κινήσεις είτε με ελεύθερους ποδοσφαιριστές είτε με παίκτες που δέχονται να έρθουν με μειωμένες αποδοχές. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν είναι ένας παίκτης που εδώ και καιρό θέλει να αποκτήσει ο Τσάβι για να αυξήσει την ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, ο οποίος μάλιστα έρχεται με την αύρα μιας πολύ καλής σεζόν που τον είχε βασικό στην χρονιά του treble της Μάντσετστερ Σίτι.

Εδώ έρχονται και μπαίνουν στην εξίσωση οι Άραβες, που τρομοκρατούν πλέον την Ευρώπη με τα χρήματά τους και έχουν… βολιδοσκοπήσει και τον Γκουντογκάν, ο οποίος το σκέφτεται και δεν έχει απαντήσει ακόμα στην Μπαρτσελόνα. Παρόμοια περίπτωση φαίνεται πως είναι και αυτή της επιστροφής του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός που αποκτήθηκε από την Μπάρτσα σαν ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2022 από την Άρσεναλ και πωλήθηκε έξι μήνες μετά για 12 εκατομμύρια στην Τσέλσι, θέλει να επιστρέψει εκ νέου στην Βαρκελώνη και μάλιστα με αρκετά μειωμένες αποδοχές, όντας σε επαφές με τον Τσάβι.

Όμως σύμφωνα με το Sports Zone και πάλι οι Άραβες κάνουν την εμφάνισή τους. Ο 33χρονος στράικερ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το ίδιο το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, με σκοπό να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα και να γίνει ένας ακόμα αστέρας που… δελεάζεται από τα εκατομμύρια που θα απλωθούν στα πόδια του για να αγωνιστεί είτε στην Αλ Αχλί είτε στην Αλ Σαμπάμπ.

Ο Ομπαμεγιάνγκ θέλει να αγωνιστεί τουλάχιστον μια σεζόν ακόμα στην Ευρώπη για αυτό έχει στο… περίμενε τους Άραβες για χάρη της Μπάρτσα, η οποία με τη σειρά της θέλει να φέρει στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας έναν νεαρό Βραζιλιάνο που κάνει θραύση στην Χώρα του Καφέ, τον Βίτορ Ρόκε. Τα λεφτά που ζητά όμως η ομάδα του είναι πολλά για τα οικονομικά δεδομένα της Μπαρτσελόνα, που αν τις επόμενες μέρες δεν βρει τη χρυσή τομή, θα στραφεί τελικά στον Ομπαμεγιάνγκ. Αν δεν έχει ήδη πει το ναι στους Άραβες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ