Οι 5 υποψήφιοι για αντι-Γκάβι στη Μπαρτσελόνα

Οι 5 υποψήφιοι για αντι-Γκάβι στη Μπαρτσελόνα

Μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γκάβι η Μπαρτσελόνα σκανάρει την ευρωπαϊκή αγορά για τον αντικαταστάτη του 19χρονου μέσου.

Ο Γκάβι στάθηκε εξαιρετικά άτυχος αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο σε μια ανύποπτη φάση στον αγώνα της Ισπανίας με την Γεωργία για τη τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του EURO. Ο 19χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα υπέστη ρήξη χιαστού και η επάνοδός του στην αγωνιστική δράση θα πάρει 6 με 9 μήνες.

Οι Μπλαουγκράνα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δε μπορούν να προχωρήσουν σε ακριβές μεταγραφικές κινήσεις και να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους. Όμως η Ισπανική λίγκα αφήνει ένα παράθυρο για μεταγραφή σε περίπτωση που υπάρξει μακροχρόνιος τρυματισμός σε μια ομάδα.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» της Αστυνομίας στη διεξαγωγή του ΑΕΚ-Άρης στις 7 Δεκέμβρη

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος επιτρέπει στην ομάδα του τραυματία να εγγράψει άλλον παίκτη χωρίς να ξοδέψει επιπλέον τέλη εγγραφής, αρκεί ο σύλλογος να ενημερώσει τη La Liga  εντός 30 ημερών από τον τραυματισμό. Ένας κανόνας που έχει υποστεί μερικές μικρές τροποποιήσεις. Η πρώτη, είναι ότι η περίοδος του μακροχρόνιου τραυματισμού μειώνεται σε 4 από 5 μήνες, με τη δεύτερη αλλαγή να εστιάζει στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Η ικανότητα εγγραφής για τον αντικαταστάτη του τραυματία, μέχρι τώρα προέβλεπε το ποσό που θα λάβει ο αντικαταστάτης να είναι χαμηλότερο από το 2% του ορίου κόστους της ομάδας ή το 80% του μισθού του τραυματία μέχρι το τέλος της σεζόν. Πλέον, λαμβάνεται υπόψη μόνο η δεύτερη συνθήκη.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, η Μπάρτσα έχει ξεκινήσει ήδη να σκανάρει την ευρωπαϊκή αγορά προκειμένου να βρει τον εκλεκτό του Τσάβι, ο οποίος θα καλύψει το πολύμηνο κενό που θα αφήσει ο τραυματισμός του Γκάβι. Η Καταλανική εφημερίδα αναφέρει πως ήδη υπάρχει μια λίστα  5 υποψηφίων οι οποίοι είναι πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι της Μπαρτσελόνα. Αυτοί είναι οι Φάμπιαν Ρουίθ και Κάρλος Σολέρ της Παρί, ο Χιοβάνι ΛοΣέλσο της Τότεναμ, ο Πάμπλο Φορνάλς της Γουέστ Χαμ και ο Τιάγκο Αλκάνταρα της Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ