Ποτσετίνο : «Χρειάζεται να είσαι γενναίος για να αναλάβεις τη Ρεάλ Μαδρίτης;»

Ποτσετίνο : «Χρειάζεται να είσαι γενναίος για να αναλάβεις τη Ρεάλ Μαδρίτης;»

Ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις παραχώρησε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, εξηγώντας το λόγο που δεν θεωρεί τεράστια πρόκληση την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ φυσικά ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον της ισπανικής ομάδας.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο ρωτήθηκε για το έντονο ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να διαδεχθεί τον Ζινεντίν Ζιντάν, δίνοντας ασαφείς, αλλά ταυτόχρονα άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Εξήγησε το λόγο που, παρότι αποτελεί θαυμαστή του Γάλλου προπονητή, δεν θεωρεί τεράστια πρόκληση την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «μερένγκες». Επιπλέον, αποκάλυψε πως δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με την Τότεναμ, σύμφωνα με την ισπανική «AS», η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός σχετικά με το θέμα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Diario íntimo de Pochettino en Londres»:

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη Ρεάλ: «Ζω στο παρόν, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό. Χαίρομαι αυτό που συμβαίνει και ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Ο Τζορτζ Γκρίφα (σ.σ. άλλοτε Αργεντινός ποδοσφαιριστής) κάποτε μου είπε ότι πρέπει να αφήσω το ποδόσφαιρο να με ταξιδέψει, ότι δεν πρέπει να αλλάξω το πεπρωμένο μου. Το αντιμετωπίζω με απόλυτη φυσικότητα (σ.σ. το ενδεχόμενο να αναλάβει τη Ρεάλ), δεν επηρεάζει τίποτα. Είμαι ήδη σε ένα καταπληκτικό πρότζεκτ, το κίνητρο είναι τεράστιο. Μόλις ανανέωσα μέχρι το 2023 με την Τότεναμ».

Για το αν έχει ότι χρειάζεται για να αναλάβει την πρωταθλήτρια Ευρώπης: «Πιο σημαντικό από την τακτική, είναι το να βρεις ποδοσφαιρική ταυτότητα. Η ηγεσία είναι σημαντική στην εξέλιξη της ομάδας. Η αλληλοκατανόηση είναι επίσης πολύ σημαντική. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε χρόνια και τρία διαδοχικά. Ο Ζιντάν έχει εκπληκτική ικανότητα, είμαι σπουδαίος θαυμαστής του. Αλλά μιλάμε για παίκτες που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Χρειάζεται να είσαι γενναίος για να αναλάβεις ένα τέτοιο εγχείρημα; Εγώ θα έλεγα το αντίθετο. Όποιος έχει πιθανότητες να καθίσει σε αυτόν τον πάγκο, θα κάνει τη δική του ανάλυση. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Για την αποχώρηση του Ζιντάν: «Δεν γνωρίζω τι είπε στη συνέντευξη Τύπου. Κάθε προπονητής, σε κάθε κατηγορία, αισθάνεται μοναξιά όταν στέκεται μπροστά σε αυτή τη γραμμή, την οποία δεν μπορείς να περάσεις ή να συμπεριφερθείς φυσικά, με τη συνήθεια από τότε που γεννήθηκες, και έχοντας υπάρξει ποδοσφαιριστής. Το να μετακινηθείς στην άλλη πλευρά απαιτεί τεράστια προσπάθεια. Είναι μια διαδικασία στην οποία προσαρμόζεσαι δύσκολα. Πρέπει να σεβόμαστε όλους του προπονητές και τα οράματά τους. Είμαστε ηγέτες με τον τρόπο που αισθανόμαστε, όχι σύμφωνα με κάποιον οδηγό που μας δίνεται. Το να είσαι προπονητής έχει να κάνει από το συναίσθημα που σε καθοδηγεί κάθε στιγμή και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ως προς το ότι κάθε απόφαση είναι η σωστή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ