Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 1-0: Η «ζωγραφιά» του Γιαμάλ λύτρωσε τους Καταλανούς

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 1-0: Η «ζωγραφιά» του Γιαμάλ λύτρωσε τους Καταλανούς

Η Μπαρτσελόνα έχασε πέναλτι με τον Γκουντογκάν, είχε δοκάρι με τον Γιαμάλ, αλλά πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Μαγιόρκα χάρη στο απίθανο γκολ του 16χρονου άσου και πέρασε δεύτερη στο -5 από τη Ρεάλ.

Επιστροφή στις νίκες με πρωταγωνιστή τον Λαμίν Γιαμάλ για την Μπαρτσελόνα! Η ομάδα του Τσάβι τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Μαγιόρκα, αλλά χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του 16χρονου μεσοεπιθετικού, επικράτησε με 1-0 των νησιωτών για την 28η αγωνιστική της La Liga. Στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσαν μετά από καιρό οι Καταλανοί που προσπέρασαν τη Χιρόνα και μείωσαν στους πέντε από την πρωτοπόρο Ρεάλ, έχοντας όμως ματς περισσότερο και από τις δύο.

Η Μπαρτσελόνα είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο, με τη Μαγιόρκα να περιμένει πίσω τους Καταλανούς. Χωρίς να υπάρχει η μεγάλη φάση, ο Ραφίνια κέρδισε πέναλτι στο 23’, αλλά ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Γκουντογκάν και κράτησε το μηδέν.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η αμυντική λειτουργία φέρνει αλλαγές στο ντέρμπι

Μετά το χαμένο πέναλτι οι νησιώτες ξεμύτησαν και έφτασαν σε κάποιες τελικές με Μουρίτσι, Λάριν και Μορλάνες, αλλά ο Τερ Στέγκεν δεν ανησύχησε. Ένα σουτ του Φέλιξ στο 35’ ήταν η μοναδική καλή στιγμή για την Μπάρτσα που έχασε με τραυματισμό τον Ραφίνια στο πρώτο μέρος.

Στο 57’ ο Γιαμάλ με τρομερό σουτ βρήκε δοκάρι και στο 73’ ο νεαρός άσος έδωσε τη λύση με απίθανο γκολ. Ο Λεβαντόφσκι του έδωσε την μπάλα, εκείνος ταλαιπώρησε έναν αντίπαλο και με άπιαστο σουτ άφησε όρθιο τον Ραΐκοβιτς για το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Πλέον οι «μπλαουγκράνα» στρέφουν την προσοχή τους στη ρεβάνς με τη Νάπολι για τους «16» του Champions League.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Ινίγο Μαρτίνεθ, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Κρίστενσεν, Γκιντογκάν (86’Ρομέου), Ραφίνια (37’Φερμίν), Γιαμάλ, Φέλιξ (61’Βίτορ Ρόκε), Γουιού (61’Λεβαντόφσκι).

Μαγιόρκα: Ράικοβιτς, Τζιόβανι Γκονσάλες, Νάστασιτς, Ραΐγιο, Κοπέτε (82’Ράντονιτς), Λάτο (70’Τζάουμε Κόστα), Σαμού Κόστα, Μορλάνες (61’Ντάνι Ροντρίγκες), Νταρντέρ (70’Αντόνιο Σάντσεθ), Λαρίν (82’Πρατς), Μουρίτσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ