Το πνεύμα του Καλντερόν ζει στο Metropolitano

Το πνεύμα του Καλντερόν ζει στο Metropolitano

Παρά την αρχική ανησυχία, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει «αγκαλιάσει» το νέο της γήπεδο και συνεχίζει να επικρατεί στα εντός έδρας ματς με μεγάλη συνέπεια.

«Αυτό το στάδιο είναι απίστευτο», δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά την επική νίκη της Ατλέτικο επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην τελευταία αγωνιστική της La Liga. Και είπε την αλήθεια ο Αργεντινός κόουτς. Κάτι παραπάνω από ένα χρόνο μετά το πρώτο παιχνίδι των Ροχιμπλάνκος στο νέο τους «σπίτι» ( 420 ημέρες, για να είμαστε ακριβείς), ένα χρόνο μετά την πρώτη νίκη με 1-0 επί της Μάλαγα στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, και οι Ερυθρόλευκοι της Μαδρίτης αισθάνονται πλέον πολύ άνετα στο Metropolitano.

Δύο τρόπαια – το UEFA Europa League και το ευρωπαϊκό Super Cup – έχουν ήδη παρουσιαστεί στους οπαδούς της ομάδας μέσα στο γήπεδο συν κάποιες πολύ σημαντικές βραδιές στην πορεία, όπως η νίκη στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επί της Άρσεναλ. Τα αποτελέσματα είναι σε γενικές γραμμές καλά στα εντός έδρας παιχνίδια και οι αρχικές ανησυχίες έχουν ήδη αρχίσει να ξεθωριάζουν. Αυτή τη σεζόν οι Ροχιμπλάνκος έχουν παίξει οκτώ αγώνες στη Μαδρίτη σε όλες τις διοργανώσεις και έχουν κερδίσει επτά εξ’ αυτών.

Αναλυτικά:

vs Ράγιο Βαγεκάνο 1-0
vs Εϊμπάρ 1-1
vs Ουέσκα 3-0
vs Κλαμπ Μπριζ 3-1
vs Ρεάλ Μπέτις 1-0
vs Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
vs Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-0
vs Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2

Η μόνη φορά που απέτυχαν να πάρουν το «τρίποντο» της νίκης ήταν όταν φιλοξένησαν την Εϊμπάρ και συμβιβάστηκαν με το 1-1. Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε ότι στον εν λόγω ματς η Ατλέτικο είχε 8 ευκαιρίες εντός εστίας – το δεύτερο υψηλότερο νούμερο αυτή την σεζόν. Ο Μπόρχα Γκαρσές ήταν εκείνος που είχε σκοράρει, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ σε έναν αγώνα που δεν πήγαινε καθόλου καλά για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε.

Κοιτάζοντας πιο πίσω, το ρεκόρ της Ατλέτικο από την στιγμή που μπήκε στο Metropolitano είναι αρκετά εντυπωσιακό. Έχει παίξει 37 παιχνίδια, έχει κερδίσει τα 26, έχει φέρει 8 ισοπαλίες και έχει χάσει μόλις 3 ματς – εναντίον της Τσέλσι στο Champions League, της Σεβίλλης στο Copa del Rey και της Εσπανιόλ στο πρωτάθλημα. Εάν απονέμαμε τρεις πόντους για κάθε νίκη, έναν για κάθε ισοπαλία και κανένα για κάθε ήττα, αναλογικά θα είχαμε 2,32 κερδισμένους πόντους ανά παιχνίδι!

Για λόγους σύγκρισης, στους τελευταίους 37 αγώνες στο Βιθέντε Καλντερόν, η Ατλέτι πήρε κατά μέσο όρο 2,38 πόντους ανά παιχνίδι, με βάση τις 28 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.  Έτσι το ρεκόρ της ομάδας στο Metropolitano είναι σχεδόν πανομοιότυπο, με το αντίστοιχο των τελευταίων ημερών του παλαιού της κάστρου. Κοινώς η αλλαγή, σε αμιγώς αθλητικά δεδομένα, δεν κόστισε τόσο στην ομάδα.

Φυσικά, για τους οπαδούς υπήρχαν πάντα πολλά περισσότερα. Είχαν συνηθίσει να κατεβαίνουν κοντά στον ποταμό Μανθανάρες για να παρακολουθήσουν έναν εντός έδρας αγώνα και ελάχιστα τους ένοιαζε το τελικό σκορ. Ήταν η ατμόσφαιρα πριν τον οποιονδήποτε αγώνα αλλιώτικη. Τα εστιατόρια, οι καφετέριες και οι pubs γύρω από την «οδό των Μελαγχολικών».  Ήταν εκείνη η παγωμένη μπύρα στο μπαρ El Doblete. Ήταν τα τα παλιά φθαρμένα καθίσματα, που συνήθως βρέχονταν όταν έβρεχε. Ήταν η παράδοση.

Το Wanda Metropolitano δεν διαθέτει τις μνήμης δεκαετιών, που είχε ο προκάτοχός του. Αλλά νέες θα γεννηθούν.  Αυτό είναι σίγουρο. Μέσα από αποτελέσματα όπως η νίκη με 2-0 την Τρίτη κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με στιγμές όπως το νικητήριο γκολ του Ντιέγκο Γοδίν τέσσερις ημέρες αργότερα. Μέσω κοινών εμπειριών μεταξύ ατόμων ξεχωριστών για τον κάθε οπαδό. Όπως αποδείχθηκε σε συνέντευξη που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Movistar + το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια γιαγιά 93 ετών ταξίδεψε από το Μπούργος στη Μαδρίτη για να βρεθεί στο Metropolitano για πρώτη φορά. Ήταν η τελευταία της επιθυμία, φοβούμενη πια ότι μεγαλώνει πολύ. Ήθελε να βρεθεί στο Metropolitano μια φορά πριν πεθάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ