Ανοιχτή επιστολή του Ράμος για τις κατηγορίες περί ντόπινγκ

Ανοιχτή επιστολή του Ράμος για τις κατηγορίες περί ντόπινγκ

Με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Σέρχιο Ράμος αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες περί ντόπινγκ, αναφερόμενος στο χρονικό των δύο περιστατικών.

Ο Σέρχιο Ράμος απάντησε στους ισχυρισμούς των Football Leaks ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και μάλιστα, σε μία εκ των δύο περιπτώσεων, μετά τον τελικό του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους, εξηγώντας τη θέση του στα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ξεκαθάρισε πως έχει υποβληθεί σε αμέτρητους ελέγχους αντί-ντόπινγκ, δίχως να έχει παραβιάσει ποτέ οποιονδήποτε κανονισμό, και τόνισε πως το ίδιο ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Επιφυλάσσεται δε για κάθε νόμιμο δικαίωμά του απέναντι στα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν το θέμα και τόνισε τη στήριξη της UEFA, της WADA και της Ρεάλ Μαδρίτης προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν για εμένα σε έναν αριθμό διαφορετικών ΜΜΕ, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα εξής:

Είμαι κάθετα αντίθετος στο ντόπινγκ. Δεν έχω ποτέ συμμετάσχει, ούτε θα συμμετάσχω, ούτε έχω σκεφτεί να το κάνω, ούτε θα σκεφτώ ποτέ να το κάνω, σε κάποια μορφή ντόπινγκ.

Οι δύο συγκεκριμένες υποθέσεις που αναφέρονται εξηγούνται ως εξής:

  1. Μάλαγα, Απρίλιος 2018. Όταν τελείωσε το ματς, μου έγινε αίτημα να ολοκληρώσω ένα τεστ αντί-ντόπινγκ. Δεδομένης της χρονικής πίεσης για το ταξίδι της επιστροφής, ο υπεύθυνος μου επέτρεψε να κάνω ντους, παραμένοντας εκεί όλη την ώρα, πριν ολοκληρώσω το τεστ το οποίο πέρασα, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.
  2. Κάρντιφ, Ιούνιος 2017. Παρέλαβα την καθιερωμένη ιατρική περιποίηση, με τη συμβουλή του ιατρικού επιτελείου της ομάδας. Το ζήτημα διαπιστώθηκε και λύθηκε επίσημα και γραπτά, ανάμεσα στους οργανισμούς.

Στη διάρκεια της μακροχρόνιας αθλητικής καριέρας μου, υποβλήθηκα και πέρασα θετικά, αμέτρητα τεστ αντί-ντόπινγκ. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση, όπως η UEFA, η WADA και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν δηλώσει ήδη, ούτε καμία άλλη φορά στο παρελθόν, έχω παραβιάσει κανονισμούς αντί-ντόπινγκ.

Με σεβασμό στη σωστή πληροφόρηση, πρέπει επίσης να διατηρήσω το δικαίωμά μου στην αξιοπρέπεια. Η νομική ομάδα μου θα σκεφτεί αν θα λάβει περαιτέρω μέτρα σε αυτές τις υποθέσεις, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια και επομένως υποβαθμίζουν τη φήμη μου και παραβιάζουν τα δικαιώματά μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ