Oρίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας η Φραπάρ

Oρίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας η Φραπάρ

Για πρώτη φορά γυναίκα διαιτητής θα διευθύνει τελικό Κυπέλλου ανδρών και αυτή θα είναι Στεφανί Φραπάρ, η οποία θα διαιτητεύσει τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στη Νις και τη Ναντ.

Ακόμη ένα ορόσημο για τη Στεφανί Φραπάρ, η οποία ορίστηκε να διαιτητεύσει τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στη Νις και τη Ναντ που θα διεξαχθεί στο «Σταντ ντε Φρανς» στις 7 Μαΐου.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα θα διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου ανδρών, αλλά η Φραπάρ έχει συνηθίσει να… ανοίγει δρόμους.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε στη Β΄ κατηγορία της Γαλλίας, τη Ligue 2, τον Αύγουστο του 2014 (Νιόρ-Μπρεστ 0-0), το 2019 (28/4) ήταν επίσης η πρώτη που «σφύριξε» σε αγώνα για την Α΄ κατηγορία ανδρών, τη Ligue 1, την αναμέτρηση ανάμεσα σε Αμιάν και Στρασμπούρ (0-0).

Τον Αύγουστο του 2019 έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ανδρών, καθώς διηύθυνε τον τελικό του Super Cup Ευρώπης ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι (1-1 στα 90΄, 2-2 στα 120΄, 5-4 στα πέναλτι).

Επίσης, το 2020 έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολλανδία και Λετονία (2-0). Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που ήταν παρούσα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών, στο Euro 2020, αλλά και η πρώτη που «σφύριξε» αγώνα Champions League ανδρών, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ντιναμό Κιέβου (3-0) στις 2 Δεκεμβρίου του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ