Ρεν, 5 χρόνια, πωλήσεις 304 εκατ. ευρώ και συνεχίζει

Ρεν, 5 χρόνια, πωλήσεις 304 εκατ. ευρώ και συνεχίζει

Η γαλλική ομάδα είναι μια ασταμάτητη μηχανή παραγωγής ταλέντων και… χρημάτων

H Ρεν είναι χρυσωρυχείο. Η παραχώρηση (με το αζημίωτο) των Αγκουέρντ, Καμαβινγκά, Σουλεμανά, Εντουάρντ Μεντί, Σαρ, Τελ, Ραφίνια και του Ουγκοτσούκβου έχουν φέρει τη γαλλική ομάδα στο τοπ-20 των ομάδων με τα περισσότερα έσοδα από το 2020-21.

Ούτε λίγο ούτε πολύ 304 εκατομμύρια έχουν μπει στα ταμεία της  από το 2019-20. Αυτά χωρίς να υπολογίζονται, για παράδειγμα, τα 35 «μύρια’ που πήρε για τον Ουσμάν Ντεμπελέ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2016-17.

Διαβάστε επίσης: Τα 2.500.000 € για Καρντόνα, οι συζητήσεις του Κορδόν και η άποψη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Σε κάθε περίπτωση  η πώληση του 19χρονου Λέσλι Ουγκοτσούκβου  στην Τσέλσι έναντι 27 εκατομμυρίων ευρώ ανέδειξε για άλλη μια φορά την εξαιρετική μεταγραφική πολιτική της ομάδας της Βρετάνης.

Οι μεγαλύτερες πρόσφατες πωλήσεις της Ρεν:

  • Ναγιέφ Αγκουέρντ (Γουέστ Χαμ), 2022-23 :                       35 εκατομμύρια
  • Ουσμάν Ντεμπελέ (Ντόρτμουντ), 2016-17:                          35 εκατ. ευρώ
  • Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεάλ Μαδρίτης), 2021-22:       31 εκατομμύρια
  • Ισμαϊλα Σαρ (Γουότφορντ), 2019-20:                                   30 εκατομμύρια
  • Λέσλι Ουγκοτσούκβου (Τσέλσι), 2023-24:                          27 εκατομμύρια
  • Καμαλντίν Σουλεμανά (Σαουθάμπτον), 2022-23:             25 εκατομμύρια
  • Εντουάρντ Μεντί (Τσέλσι), 2020-21:                                   24 εκατομμύρια
  • Ματίς Τελ (Μπάγερν), 2022-23:                                           20 εκατομμύρια
  • Ραφίνια (Λιντς), 2020-21:                                                      18,6 εκατομμύρια

Οι «Rouges et Noirs» ήταν πάντα υπόδειγμα για τις Ακαδημίες τους και το πως να αναδεικνύεις παίκτες: Παίκτες του αναστήματος των Σιλβέν Βιλτόρ, Γιοάν Γκουρκίφ, Γιαν Εμβιλά, Γιασίν Μπραϊμι, Ζιμί Μπριάν Στεφάν Εμπιά, Τιεμουέ Μπακαγιόκο έχουν περάσει από το προπονητικό κέντρο Henri-Guérin και έχουν μάθει εκεί τα μυστικά της μπάλας.

«Δεν υπάρχουν μυστικά. Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη: βάλτε νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα με νέους. Στη Ρεν έχουμε πάντα χώρο για αυτούς», αναγνώρισε ο Πατρίκ Ραμπιγιόν, πρώην διευθυντής της ακαδημίας της γαλλικής ομάδας, που βραβεύτηκε για την καλύτερη ακαδημία στη Γαλλία μεταξύ 2006 και 2011.

Η τακτική αυτή αναμένεται να αποφέρει καρπούς και στο άμεσο μέλλον. Για την ώρα μας είναι άγνωστοι αλλά σύντομα θα τους μάθει όλη η Ευρώπη. Παίκτες όπως οι Ζανουέλ Μπελοσιάν, Λουμ Τσαουνά, Ματίς Αλμπίν και κυρίως ο Ντεζιρέ Ντουέ έχουν στη λίστα των μεγάλων ομάδων.

«Για να κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι… άρρωστος. Πρέπει να σου αρέσει να ψάχνεις, να ψαχουλεύεις… Έχουμε ένα λογισμικό που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε αγώνες από όλο τον κόσμο.  Ο Ζερόμ Μπονισέλ είναι ο επικεφαλής και έχουμε άλλους τρεις σκάουτερς.
Έχουμε επίσης έναν αναλυτή βίντεο και έναν αναλυτή δεδομένων. Συνεργαζόμαστε με παρόχους που μας δίνουν όλα τα δεδομένα που χρειαζόμαστε για παίκτες από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό προφίλ για κάθε παίκτη για τη θέση που θέλουμε να ενισχυθούμε», παραδέχεται ο Φλοριάν Μορίς, πρώην διεθνής παίκτης και νυν αθλητικός διευθυντής της Ρεν.

H Ρεν δεν ζει μόνο από την Ακαδημία της. Εχουν αναπτύξει και… ταλέντο όσον αφορά την απόκτηση παικτών, την αξιοποίησή της, την… αναγέννηση τους και την πώλησή τους: αυτή είναι η περίπτωση των Ραφίνια, Αγκουέρντ και Σουλεμανά. Ο Ζερεμί Ντοκού θα είναι ο επόμενος.

Αλλά η Ρεν δεν πουλάει μόνο. Αγοράζει και μάλιστα ακριβά. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια σημαντική επένδυση για να είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις της Ligue1, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ως εκ τούτου, έχει επενδύσει 28 εκατομμύρια στον Αμίν Γκουιρί από της Νις, 20 στον Ενζό Λε Φε (Λοριάν), άλλα τόσα στον Αρνό Καλιμουεντό (ΠΣΖ), 19 για τον Αρτούρ Τεατέ (Μπολόνια) και 15 για τον Λουντοβίκ Μπλας (Ναντ).

Πέρυσι, η ομάδα με ιστορία 122 ετών, τερμάτισε στην 4η θέση. Θα παίξει σε όμιλο του Γιουρόπα. Εχει υψηλές βλέψεις. Την ίδια ώρα η αψεγάδιαστη φάμπρικα της δεν σταματά ποτέ να γεμίζει με ταλέντο την Ευρώπη και με λεφτά τα ταμεία της.

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ