Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Πήρε το «classique» κι εκτοξεύτηκε στο +12

Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Πήρε το «classique» κι εκτοξεύτηκε στο +12

Με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί Σεν Ζερμέν άλωσε το «Βελοντρόμ» και πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 στο ντέρμπι της Μαρσέιγ, διατηρώντας τη διαφορά από την δεύτερη Μπρεστ στους 12 βαθμούς.

Ένα ακόμα βήμα προς τον φετινό τίτλο έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία πέρασε και από την Μασσαλία στο ντέρμπι με την Μαρσέιγ (2-0) για την 27η αγωνιστική της Ligue 1 και κράτησε την διαφορά των 12 πόντων από την δεύτερη Μπρεστ.

Οι Παριζιάνοι, ακόμα και αν έμειναν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 40’, όταν ο Μπεράλντο είδε την κόκκινη κάρτα έπειτα από μαρκάρισμα ως τελευταίος παίκτης, δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην νίκη. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «καθάρισε» το τρίποντο, αφού προηγήθηκε με τον Βιτίνια στο 53’ για το 1-0, ενώ το 85ο λεπτό ο Γκονσάλο Ράμος έγραψε το τελικό 0-2.

Διαβάστε επίσης: Αυτά δεν γίνονται…

Νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την… τιμητική τους στα σημερινά (31/3) παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος. Μετά από τρεις σερί ήττες, η Ναντ έκανε την έκπληξη στην Κυανή Ακτή, καθώς επικράτησε 2-1 της Νις και πήρε βαθιά «ανάσα», στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Τουλούζ επιβλήθηκε 3-0 της ουραγού Κλερμόν που «βυθίζεται» προς τη δεύτερη κατηγορία, ενώ πολύτιμη νίκη (2-0) πέτυχε και η Μονπελιέ στη Χάβρη, αφήνοντας την τοπική ομάδα στο +1 από την 16η θέση, που «στέλνει» στα μπαράζ παραμονής.

Η Μπρεστ με γκολ του Ρομέν Ντελ Καστίγιο στο 86΄ νίκησε 1-0 τη Λοριάν -και αυτή εκτός έδρας- και ανέβηκε εκ νέου στη δεύτερη θέση, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την παρθενική έξοδό της στο Champions League.

Αποτελέσματα και βαθμολογία της Ligue 1:

Λοριάν – Μπρεστ 0-1
Κλερμόν – Τουλούζ 0-3
Χάβρη – Μονπελιέ 0-2
Νις – Ναντ 1-2
Στρασβούργο – Ρεν 2-0
Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ