Ολάς: «Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ»

Ολάς: «Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ»

Ο Ζαν Μισέλ Ολάς υποστήριξε ότι η σεζόν θα μπορούσε να είχε τελειώσει με τη μορφή play-off, σε αγώνες χωρίς θεατές και ότι η μέθοδος κατάταξης ήταν αμφισβητήσιμη.

Η Λιόν θα ζητήσει αποζημιώσεις «δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ» αφού στερήθηκε μια θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, για πρώτη φορά σε ένα τέταρτο του αιώνα, μετά την απόφαση της γαλλικής λίγκας να τερματίσει τη σεζόν Ligue 1 λόγω κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ζαν-Μισέλ Ολάς.

Με κάποιες ομάδες να έχουν παίξει 27 αγώνες και άλλες 28 αγώνες, η LFP κατάρτισε την τελική κατάταξη σύμφωνα με έναν δείκτη βαθμών ανά παιχνίδι, με αποτέλεσμα η Λυών να τερματίζει έβδομη χωρίς καμία πιθανότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για την περίοδο 2020-2021.

«Είναι μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία με οικονομικό αντίκτυπο που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα απαιτηθούν ως αποζημίωση» είπε στην τοπική εφημερίδα Le Progres ο Ολάς του οποίου ο σύλλογος κέρδισε τον τίτλο Ligue 1 από το 2002-08 και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League το 2010. Ο Ολάς υποστήριξε ότι η σεζόν θα μπορούσε να είχε τελειώσει με τη μορφή play-off, σε αγώνες χωρίς θεατές τον Αύγουστο και ότι η μέθοδος κατάταξης ήταν αμφισβητήσιμη.

«Βλέπουμε ότι αυτές οι βαθμολογίες είναι παράλογες. Δεν θέλω να ξεχωρίσω ένα σύλλογο περισσότερο από ένα άλλο, αλλά η Νις έπαιξε στο σπίτι περισσότερο από εμάς και αντιμετώπισε τη Παρί Σεν Ζερμεν μόνο μία φορά, ενώ εμείς παίξαμε δύο φορές», εξήγησε.

Η Λυών ήταν έβδομη μετά από 28 παιχνίδια με 40 βαθμούς , 10 πίσω από την τρίτη θέση και την Ρεν, η οποία κατέλαβε το τελευταίο εισιτήριο για το UCL. Η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε τον τίτλο με τη δεύτερη Μαρσέιγ, εξασφαλίζοντας άμεση πρόσβαση στη φάση των ομίλων του Champions League.

«Τα τελευταία 10 χρόνια, η Λιόν έφτασε τουλάχιστον τρεις φορές την ομάδα που ήταν στη δεύτερη θέση, ενώ υστερούσε περισσότερο από 10 βαθμούς», δήλωσε ο Ολάς.

Η Λυών, που αγωνίζεται στην Ευρώπη κάθε σεζόν από το 1995-96, εξακολουθεί να συμμετέχει στο φετινό Champions League. Κέρδισε τη Γιουβέντους 1-0 στο πρώτο παιχνίδι των «16». Η Aμιάν, που υποβιβάστηκε μαζί με την Τουλούζ, έκανε γνωστό ότι θα μελετήσει τους λόγους πίσω από την απόφαση πριν σχεδιάσει οποιαδήποτε νομική κίνηση.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Ροξάνα Μαρασινεάνου είπε ότι οι θιγόμενοι σύλλογοι μπορούν να διερευνήσουν νομικές επιλογές. «Αν θέλουν να πάνε στο δικαστήριο, αφήστε τους να πάνω », δήλωσε στο RMC Sport. «Απευθύνω έκκληση στην αλληλεγγύη και την ευθύνη όλων. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε τους άλλους και την κοινωνία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πώς να διαχειριστεί τις απώλειές του.»

Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει το αργότερο στις 22-23 Αυγούστου και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές, καθώς οι μαζικές συγκεντρώσεις απαγορεύονται στη Γαλλία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ