Αυξάνεται ο κατάλογος «θυμάτων» του Μέσι: Ορλάντο Σίτι, η 101η (pic)

Αυξάνεται ο κατάλογος «θυμάτων» του Μέσι: Ορλάντο Σίτι, η 101η (pic)

Η Ορλάντο Σίτι είχε την... τιμή να της βάλει γκολ ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος έχει σκοράρει πια κόντρα σε 101 ομάδες.

Η Ορλάντο Σίτι έγινε το 101ο «θύμα» στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε δύο φορές στη νίκη (3-1) της Ίντερ Μαϊάμι στη Φλόριντα, για το Λιγκ Καπ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.

Ο Μέσι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «The Athletic», είχε φτάσει τους 100 συλλόγους απέναντι στους οποίους πανηγύρισε γκολ στον αγώνα με την Ατλάντα στις 26 Ιουλίου, έχοντας ξεκίνησε την… αρίθμηση την 1η Μαΐου 2005, σε ένα ματς απέναντι στην Αλμπαθέτα, όταν στα 17 του, ήρθε από τον πάγκο στη θέση του Σαμουέλ Ετό’ο, συνεργάστηκε με τον Ροναλντίνιο και άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρόπουλος: «Να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά» (vid)

Αυτό ήταν και το μοναδικό του γκολ σε εννέα εμφανίσεις τη σεζόν 2004-05, ενώ την επόμενη σεζόν (2005-06) ο απολογισμός αυξήθηκε σε οκτώ σε 25 εμφανίσεις. Συνολικά, ο Μέσι έχει πετύχει 548 γκολ έναντι 41 ισπανικών ομάδων. Αυτό ξεπερνά το δεύτερο υψηλότερο έθνος στη λίστα του, τη Γαλλία, με 34 σε 15 συλλόγους.

Οι 101 σύλλογοι απέναντι στους οποίους έχει σκοράρει ο Λιονέλ Μέσι είναι διάσπαρτοι σε 23 έθνη. Η Αγγλία ήταν το τρίτο -στη σειρά- «θύμα» του, σημειώνοντας 27 γκολ εναντίον των έξι «μεγάλων» ομάδων της Premier League: η Άρσεναλ πιο συχνά με εννέα, ακολουθούμενη από επτά από τη Μάντσεστερ Σίτι. Επτά είναι οι ομάδες από τη Γερμανία απέναντι στις οποίες έχει σκοράρει, αλλά «μόλις» 19 γκολ, ενώ απέναντι σε Ιταλούς έχει σημειώσει γκολ μόνο εναντίον Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι και Ρόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ