Κατάρ: Τηλεργασία και κλειστά σχολεία τη περίοδο του Μουντιάλ

Κατάρ: Τηλεργασία και κλειστά σχολεία τη περίοδο του Μουντιάλ

Το Κατάρ ετοιμάζεται για το Μουντιάλ και ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι σε μεγάλο ποσοστό θα δουλεύουν από το σπίτι ενώ τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Το Κατάρ έκανε γνωστό ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους θα πρέπει να δουλεύουν από το σπίτι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (20/11-18/12), ενώ τα σχολεία θα μειώσουν το ωράριο δύο εβδομάδες πριν το τουρνουά πριν κλείσουν, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μεγάλη εισροή επισκεπτών.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, ή σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας, αναμένεται να φτάσουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ. Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι το 80% του εργατικού δυναμικού της θα εργάζεται από το σπίτι μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Γάμος…στα κρυφά για τον Πινέδα

Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα έχουν μειωμένο ωράριο, μόνο μέχρι το μεσημέρι μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 17 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα παραμείνουν κλειστά για όλη την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τουλάχιστον μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Μοχάμεντ Αλ Χάτζρι, εκπρόσωπος του γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κατάρ, δήλωσε ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν αφού «λήφθηκαν υπόψη το δημόσιο συμφέρον και η προετοιμασία του κράτους για τη διοργάνωση του τουρνουά».

Συνολικά 32 ομάδες θα συμμετάσχουν, και οι αγώνες θα διεξαχθούν σε οκτώ στάδια συγκεντρωμένα γύρω από τη Ντόχα, τη μόνη μεγάλη πόλη στο Κατάρ, η οποία είναι η μικρότερη που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Το αραβικό κράτος του Κόλπου έχει δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο μεταφορών ενόψει του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων των οδών ταχείας κυκλοφορίας και ενός συστήματος μετρό που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, αλλά ποτέ δεν δέχθηκε τον αριθμό των επισκεπτών που αναμένονται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κλείσιμο