Η τρομερή ιστορία με τον Μουνίρ – Έκανε… χαμό στη FIFA και τελικά έμεινε εκτός Μουντιάλ

Η τρομερή ιστορία με τον Μουνίρ – Έκανε… χαμό στη FIFA και τελικά έμεινε εκτός Μουντιάλ

Πριν από μερικά χρόνια ο Μουνίρ Χαντάντι έκανε τα πάντα για να αλλάξει εθνική ομάδα και να αγωνιστεί με το Μαρόκο. Αφού έκανε χαμό στη FIFA, ο επιθετικός της Χετάφε τα κατάφερε, ωστόσο δεν μπόρεσε να κληθεί για το Μουντιάλ του Κατάρ...

Οι κλήσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών για το Μουντιάλ του Κατάρ σχεδόν ολοκληρώθηκαν κι από τις λίστες που ανακοινώθηκαν υπάρχουν ηχηροί αποκλεισμοί.

Για παράδειγμα, η απόφαση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αφήσει εκτός τους Τάμι Έιμπραχαμ και Φικάγιο Τομόρι έχει προκαλέσει κάποια κριτική στον προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, όπως και στην Ισπανία υπάρχουν εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει συμπεριλάβει τον Σέρχιο Ράμος ή τον Τιάγκο Αλκάνταρα.

Διαβάστε επίσης: Φώτης Ιωαννίδης: Η «χρυσή» αλλαγή του Γιοβάνοβιτς (Vids)

Τα ίδια προβλήματα, ωστόσο, αντιμετωπίζουν και οι λιγότερο… διάσημες Εθνικές ομάδες, με καλύτερο παράδειγμα αυτό του Μαρόκου, όπου ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Βαλίντ Ρεγκραγκουί, δεν συμπεριέλαβε τον Μουνίρ Ελ Χαντάντι.

Αυτό όμως που κάνει την κατάσταση με τον επιθετικό της Χετάφε απολύτως παράδοξη είναι ότι για να μπορέσει να κληθεί το Μαρόκο άλλαξε τους κανονισμούς!

Όπως αναφέρει η AS, ο Μουνίρ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας υπόθεσης για την οποία ξαναγράφηκαν οι κανόνες για τις κλήσεις και την αλλαγή Εθνικής ομάδας. Το 2014, όταν θεωρήθηκε η νέα ελπίδα της Μπαρτσελόνα, ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε από την Ισπανία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κι έκανε ντεμπούτο σε αγώνα με την τότε ΠΓΔΜ και νυν Βόρεια Μακεδονία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Άρα, θεωρητικά, η ποδοσφαιρική μοίρα του Μουνίρ ήταν προδιαγεγραμμένη, σε διεθνές επίπεδο. Στη συνέχεια όμως έπαψε να καλείται στη «Φούρια Ρόχα» κι έτσι, από το 2018, προσπαθούσε να αλλάξει Εθνική ομάδα, ζητώντας να επιλεγεί από το Μαρόκο και να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Το CAS απέρριψε την έφεσή του, αλλά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Η FIFA αντιμετώπισε το θέμα ευρέως και το 2020 όρισε ότι οι παίκτες που έχουν το πολύ τρεις προκριματικές εμφανίσεις πριν από την ηλικία των 21 ετών επιτρέπεται να αλλάξουν Εθνικές ομάδες.

Ως εκ τούτου, ο Μουνίρ ήταν έτοιμος να παίξει με το Μαρόκο αν δεν ήταν αντίθετη η FIFA, επειδή ο επιθετικός έχει συμμετάσχει με την ισπανική Under-21 μετά τα 21 χρόνια του.

Τελικά, όμως, η περίπτωσή του ρυθμίστηκε και το 2021 ο Μουνίρ κατάφερε επιτέλους να κάνει το ντεμπούτο του με τη νέα του Εθνική ομάδα, με την οποία έχει ήδη μετρά 11 συμμετοχές, με 2 γκολ στο ενεργητικό του.

Τώρα όμως η λίστα του προπονητή για την αποστολή στο Κατάρ δεν περιλαμβάνει το όνομά του, δεδομένου ότι ο ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται συνέχεια στη Χετάφε. Κι έτσι, παρά το χάος που δημιουργήθηκε γι΄ αυτόν, το Μαρόκο θα παραταχθεί χωρίς τον Μουνίρ στην πιο σημαντική σκηνή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ