Εσύ ξέρεις ποια… κατάρα κυνηγάει Μέσι και Ρονάλντο;

Εσύ ξέρεις ποια… κατάρα κυνηγάει Μέσι και Ρονάλντο;

Το Μουντιάλ είναι η... αχίλλειος πτέρνα τόσο για τον Λιονέλ Μέσι, όσο και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Δύο παίκτες από άλλον πλανήτη. Δύο παίκτες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο ποδοσφαιρικό στερέωμα τα τελευταία 15 χρόνια. Με το Μουντιάλ να βρίσκεται προ των πυλών, τα φώτα και τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον «εξωγήινο» από την Αργεντινή και τον αστέρα από την Πορτογαλία. Αλλωστε, στο Κατάρ, θα λάβει χώρα το last dance τους. Και στην τελευταία τους παράσταση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, Pulga και Cr7 θέλουν να ξορκίσουν μια… κατάρα που τους συντροφεύει.

Αμέτρητες οι Χρυσές Μπάλες που έχουν κατακτήσει (επτά ο Μέσι, πέντε ο Ρονάλντο). Χάνεις το μέτρημα με τις κούπες και τις διακρίσεις που συνοδεύουν το όνομά τους. Τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και εθνικό. Ολόκληρο Κόπα Αμέρικα στο… σπίτι της «μισητής» Βραζιλίας σήκωσε με την Αλμπισελέστε το 2021 ο Λίο. Euro στην Γαλλία με την Πορτογαλία του Σάντος έκανε δικό του το 2016 ο Κριστιάνο. Δύσκολα θα συναντήσουμε ξανά με τέτοια συνέπεια τα «μαγικά» τους στον χώρο του ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα… κάστρο που δεν έχει «πέσει» ακόμα και για τους δύο σταρ. Ενα αρνητικό σερί, που άπαντες ευελπιστούν να τελειώσει στα γήπεδα του Κατάρ.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Το «μαγικό» ραβδί του Αλμέιδα (vid)

Συγκεκριμένα, στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες τους σε Μουντιάλ (2006, 2010, 2014, 2018), Μέσι και Ρονάλντο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε νοκ άουτ αγώνα. Απίστευτο και όμως αληθινό. Pulga και Cr7, τα δύο μεγαλύτερα αστέρια δεν έχουν βρει δίχτυα σε do or die αναμέτρηση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του στο Μουντιάλ της Γερμανίας πριν από 16 χρόνια και σκόραρε εναντίον της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, με την Αργεντινή να γνωρίζει τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από τους γηπεδούχους.

Το 2010 και υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαραντόνα, η Αλμπισελέστε «έπεσε» ξανά πάνω στη Γερμανία, παίρνοντας και πάλι νωρίς τον δρόμο της επιστροφής (προημιτελικά). Ο Pulga δεν βρήκε δίχτυα σε εκείνη τη διοργάνωση, ενώ τα τέσσερα γκολ του στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 ήρθαν όλα στη φάση των ομίλων (εναντίον της Βοσνίας, του Ιράν και της Νιγηρίας).

Η Αργεντινή έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, με τον κακό της δαίμονα (Γερμανία) να την πληγώνει στον μεγάλο τελικό. Ελβετία, Βέλγιο και Ολλανδία είχε συναντήσει στα νοκ άουτ η τότε αρμάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια, με τον Λίο να μένει μακριά από το πλεκτό.

Το τελευταίο… επεισόδιο «παίχτηκε» στα γήπεδα της Ρωσίας, με τον Μέσι να μην καταφέρνει να σπάσει το ρόδι κόντρα στη Γαλλία στη φάση των «16» (4-2).

Στο ίδιο έργο θεατές και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι ίδιοι… δαίμονες συνοδεύουν και τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν έχε καταφέρει να κάνει τη διαφορά σε νοκ άουτ αναμέτρηση της Πορτογαλίας.

Στο Μουντιάλ του 2006 η ομάδα από την Ιβηρική Χερσόνησο πραγματοποίησε τρομερή πορεία, με την Γαλλία του Ζιντάν να την σταματά στα ημιτελικά. Ολλανδία και Αγγλία είχε αντιμετωπίσει στις προηγούμενες φάσεις η Πορτογαλία, με τον Κριστιάνο να μην σκοράρει.

Στη Νότιο Αφρική, το αντάμωμα με την Ισπανία στους «16» είχε την ίδια κατάληξη για τον Ρονάλντο, ενώ το 2014, η Πορτογαλία δεν προκρίθηκε από τους ομίλους. Η τελευταία… απόπειρα έγινε στη συνάντηση με την Ουρουγουάη στο Luzhniki Stadium. 2-1 για την παρέα των Σουάρες-Καβάνι, με τον σταρ της ομάδας του Σάντος να μην ξορκίζει την κατάρα.

Στο Κατάρ θα πέσουν οι τίτλοι τέλους σε επίπεδο Μουντιάλ για Μέσι και Ρονάλντο. Μένει να φανεί ποιος θα χαμογελάσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ