Μοριγιάσου: «Είμαστε ευγνώμονες στο γερμανικό ποδόσφαιρο»

Μοριγιάσου: «Είμαστε ευγνώμονες στο γερμανικό ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Χατζίμε Μοριγιάσου, μίλησε για το πόσο κομβικό είναι το γερμανικό ποδόσφαιρο στην εξέλιξη των παικτών της χώρας.

Η Ιαπωνία ήταν η μία από τις δύο ομάδες (μαζί με τη Σαουδική Αραβία) που «έκλεψαν την παράσταση» στην 1η αγωνιστική του Μουντιάλ 2022, χάρη στη νίκη της 2-1 επί της Γερμανίας, και μάλιστα με ανατροπή.

Και τα δύο γκολ των «μπλε σαμουράι» σημείωσαν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Bundesliga, ο Ρίτσου Ντοάν της Φράιμπουργκ και ο Τακούμα Ασάνο της Μπόχουμ, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο, δεδομένου ότι συνολικά οκτώ παίκτες από την αποστολή των Ασιατών αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα (πρώτη και δεύτερη κατηγορία).

«Είμαστε ευγνώμονες στο γερμανικό ποδόσφαιρο για τη συνεργασία», δήλωσε ο εκλέκτορας της εθνικής Ιαπωνίας, Χατζίμε Μοριγιάσου, ρίχνοντας… αλάτι στην πληγή των «πάντσερ», καθώς η ήττα της πρεμιέρας μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική για την ομάδα του Χάνσι Φλικ.

Αυτό που τόνισε ο Μοριγιάσου, πάντως, είναι ότι η Ιαπωνία δεν προσπαθεί να αντιγράψει άλλες ποδοσφαιρικές σχολές, αλλά να φτιάξει κάτι δικό της. «Η Ιαπωνία θέλει να δημιουργήσει το δικό της στιλ, μαθαίνοντας παράλληλα από άλλες χώρες», υπογράμμισε ο τεχνικός των Ασιατών, μιλώντας πριν το αυριανό (27/11) ματς με την Κόστα Ρίκα, όπου η ομάδα του έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ