Σκαλόνι: «Θα δώσουμε και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα»

Σκαλόνι: «Θα δώσουμε και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα»

Η υπόσχεση του Λιονέλ Σκαλόνι για το παιχνίδι της Αργεντινής με την Αυστραλία.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με την Αυστραλία στην Αλ Ραγιάν (3/12, 21:00), στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Μουντιάλ και στις δηλώσεις του φάνηκε αρκετά ήρεμος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «αλμπισελέστε» δεν έκανε γνωστή την ομάδα, παραπονέθηκε για την ελάχιστη ανάπαυση («δεν είναι οι όροι του ανταγωνισμού»), ενώ μίλησε για την αμφιλεγόμενη φάση στο γκολ της Ιαπωνίας, στη νίκη (2-1) επί της Ισπανίας.

«Όπως καταλαβαίνετε, η χθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα αποκατάστασης για όλους, ακόμα και για όσους δεν έπαιξαν πολλά λεπτά. Σκεφτόμαστε μόνο την Αυστραλία. Θα προπονηθούμε και θα έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα των παικτών. Εκεί θα αποφασίσουμε για την ομάδα» είπε.

Διαβάστε επίσης: «Έκλεισε και επιστρέφει ο Ελαμπντελαουί»

«Η Αυστραλία είναι μια καλή ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι 11 εναντίον 11. Πρέπει λοιπόν να αφήσεις στην άκρη τη θεωρία του πιο ισχυρού και να παίξεις το παιχνίδι. Η προσέγγιση θα είναι παρόμοια, με κάποιες μικρές αλλαγές, έχουν καλούς παίκτες, αλλά η ιδέα μας να παίξουμε είναι αυτή των τελευταίων αγώνων. Έχουν καλούς παίκτες, παίζουν καλά στη δεξιά πτέρυγα, έχουν καλούς επιθετικούς, έμπειρους μέσους. Πάνω από όλα, είναι μια ομάδα συγκροτημένη, με παίκτες που ξέρουν αυτό που θέλουν. Και αυτό έχει τις δυσκολίες του. Η Αυστραλία με την Πολωνία έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι μία ομάδα που η παρουσία της δεν με εκπλήσσει» πρόσθεσε, ενώ, μιλώντας για το VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ειδικότερα το χθεσινό γκολ της Ιαπωνίας με την Ισπανία, σημείωσε: «Πιστεύω το ίδιο που είπαν ο Λουίς Ενρίκε και οι άλλοι. Οι πρώτες εικόνες είναι εύγλωττες (με τη φωτογραφία της μπάλας έξω). Αν πρόκειται να τις αναλύσεις στο χιλιοστό, συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Εμείς το ζήσαμε και είναι σοκαριστικό, πολύ δύσκολο να το χωνέψεις. Είναι πολύ νέο πράγμα (σ.σ. αναφέρεται στη ανάλυση της εικόνας) και δοκιμάζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό μας σοκάρει περισσότερο. Είναι αυτό που είναι. Αλλά είναι για όλους».

Στη συνέχεια μίλησε για την πραγματικά εκπληκτική υποστήριξη των φιλάθλων της Αργεντινής: «Η αλήθεια είναι ότι η υποστήριξη των φιλάθλων ήταν πάντα εκεί και πάντα γίνονται αντιληπτοί. Όταν το γήπεδο είναι κατά 80-90% Αργεντινή, σημαίνει πολύ περισσότερα. Η αίσθηση, ο καιρός είναι πολύ ωραίος και το απολαμβάνουν επίσης. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι όπως κόντρα στην Πολωνία, που ήταν σαν να παίζεις στην Αργεντινή. Το μήνυμά μου είναι το ίδιο, ότι θα δώσουμε και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ότι θα αγωνιστούμε. Είδαμε αυτό που συμβαίνει με άλλες ομάδες, δεν είναι εκπλήξεις. Όταν μιλάς για μεγάλες ομάδες, πιστεύεις ότι πρέπει να είναι στην επόμενη φάση και… κάποια στιγμή στο παιχνίδι αλλάζει η κατάσταση και είναι δύσκολο να παίξεις με το αποτέλεσμα εναντίον σου».

Ο Λιονέλ Σκαλόνι παραπονέθηκε για τον ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης: «Αν και φαίνεται ανόητο, η Αυστραλία έπαιξε στις 5:00 μ.μ. και εμείς στις 21:00. Πήγαμε για ύπνο αργά. Ο Ντι Μαρία βγήκε με πρόβλημα. Ο αντίπαλος έχει διαφορά στην ανάπαυση, αξιοσημείωτη. Έβλεπαν τον αγώνα μας καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση. Οι παίκτες μας έχουν συνηθίσει να παίζουν κάθε τρεις μέρες. Αλλά δεν είναι οι όροι του ανταγωνισμού. Είμαστε η μόνη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα έχει δώσει αγώνα για τους «16» σε λιγότερες από 72 ώρες μετά το τελευταίο ματς της στη φάση των ομίλων. Είναι πολύ περίεργο. Όταν βγήκε η κλήρωση το είχα δει, αλλά δεν άξιζε να παραπονεθώ, γιατί επρόκειτο να πουν ότι νομίζαμε ότι ήμασταν πρώτοι…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ