Η «κατάρα» της Γκάνας κόντρα στην Ουρουγουάη: Μετά το 2010 έχασε πέναλτι ξανά (vids)

Η «κατάρα» της Γκάνας κόντρα στην Ουρουγουάη: Μετά το 2010 έχασε πέναλτι ξανά (vids)

Από το χαμένο πέναλτι του Ασαμόα Γκιάν το 2010, σε αυτό του Αντρέ Αγιού το 2022.

Είναι από τα απίστευτα παιχνίδια της μοίρας. Από τις ιστορίες που δημιουργεί το ποδόσφαιρο και δη τα Παγκόσμια Κύπελλα.

Γκάνα και Ουρουγουάη είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και τα πάντα είχαν κριθεί από την άσπρη βούλα. Όχι μόνο γιατί η «σελέστε» πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά μέσω της «ρώσικης ρουλέτας», αλλά γιατί στις καθυστερήσεις της παράτασης είχε συμβεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις στην ιστορία της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Βεζένκοφ… (vids)

Ο Σουάρες έδιωξε με το χέρι την μπάλα πάνω στη γραμμή κρατώντας το 1-1, με την Γκάνα να κερδίζει φυσικά πέναλτι και την αποβολή του 23χρονου τότε επιθετικού. Ο Ασαμόα Γκιάν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι έξω, με τους Αφρικανούς να χάνουν τελικά στη διαδικασία των πέναλτι.

Αυτή τη φορά οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο και η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν «τελικός» πρόκρισης για τους «16». Με νίκη η Γκάνα θα ήταν σίγουρα στην επόμενη φάση και στο 21′ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα.

Ο Αντρέ Αγιού ανέλαβε να εκτελέσει, όμως ο Ροσέτ με μεγάλη επέμβαση έσωσε την ομάδα του η οποία στη συνέχεια πέτυχε και δύο γκολ που την φέρνουν πολύ κοντά στην πρόκριση. Σενάριο βγαλμένο από ταινία…







Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ