Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Με… σάμπα στους «8» η «σελεσάο»

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Με… σάμπα στους «8» η «σελεσάο»

Η Βραζιλία πετούσε... φωτιές στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τέσσερα γκολ, έφτασε στην άνετη επικράτηση με 4-1 επί της Νότιας Κορέας και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε Βραζιλία για να κάμψει την αντίσταση της Νότιας Κορέας, επικράτησε με σκορ 4-1 των Ασιατών, πέρασε στα προημιτελικά και θα βρει μπροστά της την πολύπειρη Κροατία για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «σελεσάο» χόρεψε… σάμπα τους αντιπάλους της στο πρώτο 45λεπτο σκοράροντας όχι μία, αλλά τέσσερις φορές, μετατρέποντας ουσιαστικά το υπόλοιπο του ματς σε τυπική διαδικασία, στην επιστροφή του Νεϊμάρ στην αγωνιστική δράση έπειτα από τον τραυματισμό του που τον έκανε να χάσει δύο αναμετρήσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Βραζιλία που μπήκε με πατημένο το… γκάζι και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο ματς το σκορ ήταν ήδη 2-0. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Βινίσιους έπειτα από ωραία πάσα του Νεϊμάρ στο 7′, για να έρθει έξι λεπτά αργότερα ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν να γράψει το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το τρίτο τέρμα για τη «σελεσάο» δεν άργησε να έρθει, με τον Ριτσάρλισον να προσθέτει κι εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για το 3-0 στο 29′. Οι παίκτες του Τίτε δεν σταμάτησαν εκεί και στο 36′ με τον Λούκας Πακετά ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, η Βραζιλία αποφάσισε να μην σπαταλήσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας ενόψει και της συνέχειας, καταφέρνοντας να διαχειριστεί σωστά το ματς και να μην κινδυνέψει από τους Ασιάτες. Το μόνο που κατάφερε η Κορέα ήταν να μειώσει σε 4-1 με τον Πάικ Σεούνγκ-Χο στο 76ο λεπτό και να πετύχει το γκολ της τιμής, σε μια πάρα πολύ καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που την έφερε στους «16».

Έτσι το σύνολο του Τίτε πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη και πλέον στρέφει την προσοχή της στον μεγάλο προημιτελικό απέναντι στην Κροατία για μια θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον (80’ Ουέβερτον), Τιάγκο Σίλβα, Μιλιτάο (63’ Ντάνι Άλβες), Μαρκίνιος, Ντανίλο (72’ Μπρέμερ), Κασεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (81’ Ροδρίγο), Βινίσιους (72’ Μαρτινέλι), Ριτσάρλισον

Ν.ΚΟΡΕΑ (Πάουλο Μπέντο): Κιμ Σεούνγκ, Κιμ Μιν, Κιμ Τζιν (46’ Σον Τζουν Χο), Τζουνγκ (46’ Χονγκ Τσουλ), Χουάνγκ Ιν Μπεόμ (65’ Πάικ), Χουάν Χι, Κιμ Γιουνγκ, Λι Τζάε (74’ Λι Κανγκ Ιν), Κιμ Μουν, Σον, Τσο (79’ Χουάνγκ Ουί Τζο)






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ