Λιβάκοβιτς – Μπόνο: Δύο ξεχωριστοί «Superman» (pics)

Λιβάκοβιτς – Μπόνο: Δύο ξεχωριστοί «Superman» (pics)

Δύο ξεχωριστοί «ήρωες» για τις ομάδες τους. Και οι δύο πρωταγωνιστές στην ρώσική ρουλέτα των πέναλτι. Ντομινίκ Λιβάκοβιτς και Γιασίν Μπόνο έζησαν το ίδιο... παραμύθι με διαφορά 24 ωρών, οδηγώντας Κροατία και Μαρόκο στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Τα Μουντιάλ ανέκαθεν ήταν τουρνουά τα οποία «γεννούσαν» υπέροχες ιστορίες και αναδείκνυαν ξεχωριστούς πρωταγωνιστές. Τουρνουά τα οποία έφερναν στην επιφάνεια ποδοσφαιριστές οι οποίοι ζουν το δικό τους ποδοσφαιρικό… όνειρο.

Το δικό τους ξεχωριστό όνειρο ζουν εδώ και λίγες ώρες και οι Ντομινίκ Λιβάκοβιτς και Γιασίν Μπόνο. Πρόκειται για τους κίπερ της Κροατίας και του Μαρόκο. Ο ένας στα 27 του και ο άλλος στα 31 του. Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι με διαφορά μόλις 24 ωρών κατάφεραν να γίνουν πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Τι έκαναν; Σίγουρα όχι κάτι πολύ σύνηθες. Ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρόκριση της Κροατίας αποκρούοντας τρία πέναλτι κόντρα στην Ιαπωνία, στέλνοντας έτσι την παρέα του Λούκα Μόντριτς στους «8» και πάνω σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης την Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης: Και όνομα κι επώνυμο «βαρύ σαν ιστορία»

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, φαίνεται πως ο Μπόνο ζήλεψε την δόξα του συναδέλφου του, παίρνοντας την «σκυτάλη». Ο 31χρονος κίπερ της Σεβίλλης μάντεψε σωστά δύο φορές στην ψυχοφθόρα διαδικασία κόντρα στην «φούριας ρόχας», στην πρώτη μεγάλη έκπληξη των νοκ άου, στέλνοντας τους Αφρικανούς στα προημιτελικά.

 Ντομινίκ Λιβάκοβιτς: Ο γιος πρώην υπουργού που εξελίχθηκε σε ήρωα της 

«Είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα, δόξα τω Θεώ τελείωσε καλά» τόνισε ο ίδιος μετά το φινάλε του αγώνα, ενώ είχε ψηφιστεί ως MVP. «Παίξαμε πολύ δύσκολα 120 λεπτά και κερδίσαμε όταν τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της καριέρας μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Λιάκοβιτς λίγα λεπτά μετά την εξαιρετική… παράσταση του κόντρα τους «μαχητικούς» Ιάπωνες.

Με τις επεμβάσεις του, έγινε μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας που έπιασε τρία σε διαδικασία πέναλτι, ισοφαρίζοντας τον Πορτογάλο Ρικάρντο εναντίον της Αγγλίας στη Γερμανία το 2006 και τον συμπατριώτη του Σούμπασιτς, εναντίον της Δανίας στη Ρωσία.

Στα 27 του, πλέον, αποδεικνύει ότι είναι άξιος διάδοχος του Ντανιέλ Σούμπασιτς.

Το ποδόσφαιρο είναι οικογενειακή υπόθεση για αυτόν. Όχι από τους γονείς του, αλλά λόγω μίας συγγένειας. Ο πατέρας του ήταν μηχανικός κατασκευών και πρώην υπουργός Εξωτερικών και Μεταφορών και Υποδομών, ενώ η μητέρα του είναι η πρώτη ξαδέρφη του Γιόσιπ Σκόμπλαρ, ενός επιφανούς Γιουγκοσλάβου ποδοσφαιριστή των δεκαετιών του ’60 και του ’70, ο οποίος πέρασε, μεταξύ άλλων, από την Μαρσέιγ.

Γιασίν Μπόνο: Ο Μαρακινός «κέρβερος»

Μπόνο στα ισπανικά σημαίνει… λαχείο και με αυτό επέλεξε να κάνει καριέρα, ο Γιασίν Μπόνο. Ο 31χρονος κίπερ ο οποίος γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, ωστόσο επέλεξε να ντυθεί στα χρώματα του Μαρόκο.

Το Μαρόκο το οποίο από χθες το βράδυ έγραψε ιστορία και σε πολύ μεγάλο βαθμό το οφείλει στον «κέρβερο» της Σεβίλλης.

Στον άνθρωπο ο οποίος μάντεψε… σωστά στις εκτελέσεις πέναλτι των Σολέρ και Μπούσκετς, αναγκάζοντας του συμπατριώτες του να βγουν στον δρόμο…

Στα χρόνια του στη Σεβίλλη ο Γιασίν Μπουνού έχει απασχολήσει τα media πρωτίστως για τις αποκρούσεις πέναλτι αλλά και για αρκετούς άλλους λόγους. Πρώτα από όλα, για το γκολ που πέτυχε σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Βαγιαδολίδ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Δεν βλέπεις συχνά τερματοφύλακες να σκοράρουν.

Όσοι είχαν παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις μεταξύ Ντόρτμουντ και Σεβίλλης για την προημιτελική φάση του UEFA Champions League τη σεζόν 2020-2021 σίγουρα θυμούνται την αψιμαχία με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Τον Νορβηγό επιθετικό σπάνια τον βλέπουμε να δημιουργεί αντιπαλότητες εντός των αγώνων, αλλά ο Μπόνο το κατάφερε και αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ