Πέπε: «Πάμε για το τρόπαιο»

Πέπε: «Πάμε για το τρόπαιο»

Ο Πέπε σε δηλώσεις του έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά αφού μίλησε για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Πορτογαλία,

Η Πορτογαλία έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να προκριθεί θριαμβευτικά στους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022, για τρίτη φορά στην ιστορία της, διαλύοντας με 6-1 της Ελβετίας στο στάδιο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ». Εκτός του Γκονσάλο Ράμος, που πέτυχε χατ τρικ, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν και ο Πέπε.

Από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φερνάντες ο Πέπε νίκησε στον αέρα δύο αντιπάλους του και με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0. Ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο έγινε έτσι ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του τουρνουά σε ηλικία 39 ετών και 283 ημερών και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που βρίσκει δίχτυα σε αγώνα νοκ-άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Διαβάστε επίσης: O Φερνάντο που καμαρώνουμε και ο Κριστιάνο που το χάνει…

Το ρεκόρ κατέχει ο Καμερουνέζος, Ροζέ Μιλά, ο οποίος είχε σκοράρει το 1994 απέναντι στη Ρωσία σε ηλικία, 42 ετών και 39 ημερών καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ που κατείχε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 όταν πέτυχε γκολ κόντρα στην Κολομβία σε ηλικία 38 ετών και 34 ημερών!

Ο Πέπε γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους και δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Η ομάδα έπαιξε καταπληκτικά. Δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στην Ελβετία. Ηταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας τα τελευταία χρόνια. Πάμε Πορτογαλία, πάμε για το τρόπαιο.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ