Ο τελευταίος των Μοϊκανών, Βίντα, και ο… Άμραμπατ (pics & vids)

Ο τελευταίος των Μοϊκανών, Βίντα, και ο… Άμραμπατ (pics & vids)

Ο Ντομαγκόι Βίντα μπορεί να μην έχει ακόμη χρόνο συμμετοχής με την Κροατία, αλλά είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος της Super League στο Μουντιάλ. Εκεί που βρίσκεται και ο... Νόρντιν Άμραμπατ.

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το Μουντιάλ του Κατάρ αφού από το βράδυ του Σαββάτου έχει γίνει γνωστό και το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που μπορεί να μην είχε την Εθνική Ελλάδος, είχε όμως εκπροσώπηση από τη Super League αφού 13 ποδοσφαιριστές από το πρωτάθλημά μας, βρέθηκαν εκεί με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Από όλους αυτούς, ο μόνος που συνεχίζει είναι ο Ντομαγκόι Βίντα. Ο αμυντικός της ΑΕΚ μπορεί να μην έχει αγωνιστεί λεπτό ακόμη, αφού το δίδυμο Λόβρεν-Γκβάρντιολ δεν σπάει, ωστόσο δεν παύει να είναι στην αποστολή και φυσικά διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή εφόσον τον χρειαστεί ο Ζλάτκο Ντάλιτς. Μία πρωτόγνωρη συνθήκη για τον έμπειρο στόπερ της Ένωσης, που συμπλήρωσε πρόσφατα 100 συμμετοχές με το εθνόσημο, καθώς ήταν από τους βασικούς και αναντικατάστατους στην εξαιρετική πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης: Η απίθανη ιστορία που θα συνδέει για πάντα τον Βατσλίκ με τον Μπόνο (pics+vids)

Εκεί όπου η «Χρβάτσκα» έφτασε μέχρι τον τελικό, για να ηττηθεί από τη Γαλλία με 4-2. Ένα ζευγάρι που όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν είναι απίθανο να το δούμε και στον φετινό τελικό. Σε εκείνη τη διοργάνωση, ο Βίντα είχε αγωνιστεί σε όλα τα ματς, εκτός από το τρίτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων, κόντρα στην Ισλανδία, όπου με την πρόκριση εξασφαλισμένη, ο Ντάλιτς προχώρησε σε ροτέισον και προτίμησε να τον ξεκουράσει.

Ο Βίντα είχε πετύχει μάλιστα και γκολ αφού είχε σκοράρει στην παράταση του προημιτελικού με την οικοδέσποινα Ρωσία. Παρ’ όλο που φέτος πέρασε σε δεύτερο ρόλο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ακούσει εγκωμιαστικά σχόλια από τον προπονητή του για την προσφορά του στην ομάδα, αλλά και για τη σημασία που έχει η παρουσία του και μόνο στο ρόστερ. «Είναι ευτυχία για μας να έχουμε τον Βίντα», δήλωσε χαρακτηριστικά πριν το παιχνίδι με τη Βραζιλία ο Ντάλιτς.







Η στιγμή που παίρνει στην αγκαλιά του τον Μόντριτς και τον Κόβασιτιτς που έχουν γίνει αλλαγή στο παιχνίδι με την Ιαπωνία, είναι μία επιβεβαίωση των παραπάνω. Όπως και η γενικότερη συμπεριφορά του από τον πάγκο, όπως αποτυπώνεται από την τηλεοπτική μετάδοση και τον φωτογραφικό φακό. Είναι η ψυχή της ομάδας, ένας από τους ηγέτες και σημαντικούς παράγοντες της εξαιρετικής πορείας της Κροατίας όλα αυτά τα χρόνια.







H όμορφη ιστορία της οικογένειας Άμραμπατ

Πέρα από τον Βίντα, η ΑΕΚ έχει και έναν άλλο εκπρόσωπο στο Κατάρ. Νοητικά τουλάχιστον, ενίοτε και σωματικά. Όπως στο παιχνίδι του Μαρόκου με την Πορτογαλία. Ο λόγος φυσικά για τον Νόρντιν Άμραμπατ που αυτές τις μέρες «καρδιοχτυπά» για την Εθνική ομάδα της χώρας του και για τον αδερφό του, Σοφιάν, που διαπρέπει στο Μουντιάλ με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Ο άσος της Ένωσης ταξίδεψε και είδε από κοντά το παιχνίδι με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και το πανηγύρισε μαζί με τους παρ’ ολίγον συμπαίκτες του, αφού ήταν στην προεπιλογή του Ουαλίντ Ρεγκραγκί. Τα αδέρφια Άμραμπατ είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους, κάτι που φάνηκε και στις κοινές τους δηλώσεις μετά το ματς, με τον Νόρντιν να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

«Ο Νόρντιν είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για μένα. Ήταν εκεί για μένα, δίπλα μου, σε όλη μου την καριέρα. Εγώ και όλη η ομάδα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε αυτό που ζούμε», δήλωσε και ο Σοφιάν και πήραν τα… ζουμιά τον μεγάλο του αδερφό.







Οι δυο τους ήταν μαζί στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2018. Ο Νόρντιν είχε παίξει και στα τρία παιχνίδια, με τον Σοφιάν να παίξει μόνο σε ένα, αντικαθιστώντας μάλιστα τον αδερφό του. 4,5 χρόνια μετά, ο άσος της Φιορεντίνα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, με δημοσιεύματα από το εξωτερικό να τον θέλουν στο στόχαστρο της Λίβερπουλ. Και ο big brother τον καμαρώνει περήφανος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ