Η απίθανη ιστορία που θα συνδέει για πάντα τον Βατσλίκ με τον Μπόνο (pics+vids)

Η απίθανη ιστορία που θα συνδέει για πάντα τον Βατσλίκ με τον Μπόνο (pics+vids)

Τι συνδέει τον «φύλακα – άγγελο» του Μαρόκου, που έχει «τρελάνει» τον πλανήτη με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Μουντιάλ και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού; Ο καλύτερος του Euro και ο κορυφαίος του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Είναι ο τερματοφύλακας που κάνει «θραύση» στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο «φύλακας – άγγελος» του Μαρόκου. Ο άνθρωπος που απέκρουσε δύο πέναλτι των Ισπανών και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Αυτός που κατέβασε «ρολά» κόντρα στην Πορτογαλία και έστειλε την αφρικανική χώρα στα ημιτελικά του Κατάρ.

Μια πρόκριση με την οποία έγραψε ιστορία το Μαρόκο, καθώς έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που περνάει στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος φυσικά για τον Μπόνο. Ο 31χρονος πορτιέρο, που κάνει «πράγματα και θαύματα» στο Κατάρ και συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση που έχει η Σεβίλλη, όσον αφορά στους τερματοφύλακες.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Μπόνο, ο οποίος έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις στο Κατάρ (σ.σ δεν ήταν έπαιξε στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με το Βέλγιο), ακολουθεί τα βήματα του Τόμας Βατσλίκ, που είχε αναδειχθεί κορυφαίος τερματοφύλακας στο προηγούμενο Euro!

Ο νυν πορτιέρο του Ολυμπιακού τη σεζόν που πραγματοποιήθηκε το Euro αγωνιζόταν στη Σεβίλλη, έχοντας μάλιστα ως συμπαίκτη του τον Μπόνο. Ο Τσέχος και ο Μαροκινός είχαν μοιραστεί τα παιχνίδια των Ανδαλουσιάνων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Η κοινή τους πορεία άρχισε το καλοκαίρι του 2019, όταν ο Μπόνο μετακόμισε από την Χιρόνα στη Σεβίλλη, αρχικά ως δανεικός. Ο Μαροκινός τη σεζόν 2019/2020 ήταν στη σκιά του Τόμας Βατσλίκ, με τον Τσέχο να πραγματοποιεί 37 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Europa League και Copa Del Rey και τον Μπόνο να αγωνίζεται σε 18 αναμετρήσεις. Από αυτές οι 10 ήταν στο Europa League, καθώς ο τότε προπονητής της Σεβίλλης, Γιούλεν Λοπετέγκι, είχε επιλέξει να χρησιμοποιεί τον Βατσλίκ στο πρωτάθλημα και τον Μαροκινό στην Ευρώπη.

Ο Μπόνο άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ισπανός προπονητής και μάλιστα ήταν από τους πρωταγωνιστές της Σεβίλλης στον δρόμο προς την κατάκτηση του Europa League (σ.σ στον τελικό οι Ανδαλουσιάνοι νίκησαν την Ιντερ με 3-2). Το καλοκαίρι του 2020 η Σεβίλλη, έχοντας άπαντες μείνει ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Μαροκινού, προχώρησαν στην απόκτηση του Μπόνο από την Χιρόνα. Μια μεταγραφή η οποία κόστισε μόλις 4 εκατ. ευρώ. Τότε η αξία του Αφρικανού τερματοφύλακα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ήταν στα 3 εκατ. ευρώ. Τώρα, η αξία του 31χρονου γκολκίπερ έχει εκτοξευθεί στα 15.000.000 €, ενώ είχε φτάσει ακόμα και στα 18.000.000 € τον περασμένο Ιούλιο.

Η σεζόν 2020/2021 ήταν εντελώς διαφορετική για τους δύο τερματοφύλακες, με τον Μπόνο να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο Τόμας Βατσλίκ κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να παίρνει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα της Σεβίλλης. Ο Μαροκινός έκλεισε τη σεζόν με 45 συμμετοχές, έχοντας μάλιστα 1 γκολ!

Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βαγιαδολίδ. Ο Αφρικανός είχε προωθηθεί στο τέλος και είχε σκοράρει, χαρίζοντας στην ομάδα του την ισοπαλία (1-1). Την ίδια σεζόν, ο Βατσλίκ είχε μόλις 8 συμμετοχές. Οι 5 στο πρωτάθλημα, οι 2 στο Champions League και η 1 στο Copa Del Rey. Ο Τσέχος βέβαια είχε αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών στα γόνατα, γεγονός που τον είχε αναγκάσει να παραμείνει στα… πιτς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Τόμας Βατσλίκ αγωνίστηκε στο Euro με την Τσεχία, με τον νυν τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του (σ.σ έφτασε ως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Δανία με 2-1). Ο Τσέχος πορτιέρο μάλιστα είχε αναδειχθεί ως κορυφαίος τερματοφύλακας του Euro από την Equipe.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, αφήνοντας της Σεβίλλη έχοντας καταγράψει συνολικά 94 συμμετοχές, με τον Μπόνο να τον αντικαθιστά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Ανδαλουσίας. Ο Μαροκινός συνεχίζει στη Σεβίλλη, έχοντας ήδη 120 συμμετοχές (1 γκολ), ενώ το συμβόλαιό του είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο 31χρονος ζει το όνειρό του. Μαζί του ονειρεύονται οι συμπαίκτες του, αλλά και ένα ολόκληρο έθνος. Πλέον, άπαντες στο Μαρόκο ζουν και αναπνέουν για τον ημιτελικό με τη Γαλλία, όπου θα προσπαθήσουν να πετάξουν έξω τρίτη σερί ευρωπαϊκή ομάδα και να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ