Το τέλος του Σάντος και οι 3 γερές «ελληνικές» υποψηφιότητες για τον πάγκο της Πορτογαλίας

Το τέλος του Σάντος και οι 3 γερές «ελληνικές» υποψηφιότητες για τον πάγκο της Πορτογαλίας

Μαρτίνς, Ζαρντίμ και Αμπέλ στο «κόλπο» για τον πάγκο της Πορτογαλίας, μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία των Ίβηρων.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Πορτογαλίας θα αποτελέσει άμεσα ο Φερνάντο Σάντος έπειτα από το «κάζο» του Μουντιάλ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «A Bola», ο έμπειρος τεχνικός θα λύσει φιλικά το συμβόλαιό του με την Ομοσπονδία, το οποίο έχει ισχύ έως το 2024.

Ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής μας ομάδας χρεώνεται τον αποκλεισμό των Πορτογάλων από το Μαρόκο στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2016 έγινε κάτι από… reality στη Ντόχα με την υπόθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από ότι φαίνεται πάντως οι Ίβηρες με έναν τρόπο θέλουν να συνεχίσουν… ελληνικά. Γιατί μπορεί τα περισσότερα ΜΜΕ να αναφέρουν ως ιδανική λύση για τον πάγκο της εθνικής ομάδας τον Ζοσέ Μουρίνιο, το ρεπορτάζ όμως τους… προσγειώνει. Ο πρώην του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα αλλά και οι πρώην του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ και Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως είναι στον «φάκελο» της Ομοσπονδίας για την επόμενη μέρα της Πορτογαλίας.

Η βασική επιλογή φέρεται να είναι ο Ζόρζε Ζέσους, αλλά και αυτή η περίπτωση είναι αρκετά δύσκολη καθώς ο 68χρονος προπονητής από τον Ιούνιο είναι στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ, έχει συμβόλαιο και μάλιστα ιδιαίτερα «βαρύ» και τα πηγαίνει αρκετά καλά για να αποχωρήσει από τον τούρκικο σύλλογο.

Όσον αφορά όμως και τους τρεις «Έλληνες» τεχνικούς, ο Αμπέλ Φερέιρα είναι εδώ και αρκετό καιρό στην Παλμέιρας και τα πηγαίνει εξαιρετικά, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαμπάμπ Αλ Αχλί και ο Μαρτίνς στην Αλ Γκαράφα του Κατάρ. Μάλιστα, ο τελευταίος υπέγραψε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τους Καταριανούς.

Η έγκυρη πορτογαλική εφημερίδα παρόλα αυτά τονίζει ότι η λίστα που έχουν στην ομοσπονδία περιλαμβάνει αυτά τα τέσσερα ονόματα και μάλιστα τονίζει ότι εφόσον τους προσεγγίσει τότε δύσκολο να αρνηθούν την προοπτική να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση, ενώ η «A Bola» είναι ξεκάθαρη όσον αφορά τον Σάντος, αφού θεωρείται «τελειωμένος» μετά το Μουντιάλ και τον αποκλεισμό από το Μαρόκο και το μόνο που μένει είναι η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ