Τι σημαίνει για την Εθνική η κατάκτηση της πρώτης θέσης

Τι σημαίνει για την Εθνική η κατάκτηση της πρώτης θέσης

Ας ξεμπερδέψουμε το κουβάρι του κέρδους της Εθνικής Ελλάδος σε περίπτωση νίκης επί της Σλοβενίας. Ο προβιβασμός στη Β' κατηγορία του Nations League και η πιθανή... δεύτερη ευκαιρία για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Εθνική μας ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη την Τετάρτη στο ματς απέναντι στη Σλοβενία προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League. Τι σημαίνει όμως η πρωτιά στον όμιλο; Τι κερδίζει η Ελλάδα αν βάλει από κάτω της τους Σλοβένους;

Καταρχάς αφήνει πίσω της την τρίτη κατηγορία και προβιβάζεται και πάλι στη Β’ κατηγορία του επόμενου Nations League. Που σημαίνει πως θα αντιμετωπίζει σαφώς πιο ισχυρούς αντιπάλους και δε θα έχει… ντέρμπι με τη Μολδαβία, το Κόσοβο και τη Σλοβενία. Το πρεστίζ θα είναι μεγαλύτερο. Σίγουρα και το κίνητρο.

Αυτό είναι και το μοναδικό δεδομένο και δεν αποκλείεται να είναι και το μοναδικό κέρδος της Εθνικής. Διότι αυτό το Nations League και οι πρωτιές στους ομίλους δεν έχουν τα ίδια προνόμια με το προηγούμενο, όταν οι πρώτοι έπαιζαν σε ένα Final 4 πρόκρισης στο EURO. Και μάλιστα μέσω αυτού θα βρεθούν στο EURO ομάδες όπως η Βόρεια Μακεδονία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Σκωτία.

Ωστόσο, είναι πιθανό η πρωτιά να έχει οφέλη στα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ. Και εξηγούμαστε: τα ευρωπαϊκά προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έχουν δέκα ομίλους. Οι δέκα πρώτοι παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για το Κατάρ, ενώ οι δέκα δεύτεροι θα παίξουν διπλούς αγώνες πλέι οφ και σ’ αυτούς θα μπουν και οι δύο καλύτερες ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους στο Nations League, σε περίπτωση φυσικά που δεν έχουν πάρει απευθείας πρόκριση ή δεν έχουν έρθει δεύτερες στα προκριματικά.

Θα είναι σημαντικό, λοιπόν, για την Εθνική να πάρει την πρωτιά γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για να το κάνουμε και με τα σημερινά δεδομένα. Αν το Nations League τελείωνε σήμερα και η Εθνική είχε πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της και στα προκριματικά του Μουντιάλ δεν έβγαινε σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις, τότε θα ήθελε να έχουν πάρει απευθείας πρόκριση ή να έχουν δεύτερη θέση στα προκριματικά 7 από τις 8 πρώτες ομάδες των «από πάνω» κατηγοριών του Nations League. Δηλαδή εφτά από τις Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σκωτία, Ρωσία και Ουαλία. Κάτι που δεν είναι και τόσο απίθανο φυσικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ