Απέδρασε από την Κροατία η Πορτογαλία του Σεμέδο – Απίθανη εξάρα της Ισπανίας επί της Γερμανίας (vids)

Απέδρασε από την Κροατία η Πορτογαλία του Σεμέδο – Απίθανη εξάρα της Ισπανίας επί της Γερμανίας (vids)

Η Πορτογαλία επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Κροατίας, με τον Ρουμπέν Σεμέδο να αγωνίζεται βασικός και να μοιράζει μία ασίστ, ενώ η Ισπανία διέλυσε 6-0 τη Γερμανία για την τελευταία αγωνιστική του Nations League και κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση του ομίλου.

Με τον Ρουμπέν Σεμέδο να αγωνίζεται βασικός και να μοιράζει μία ασίστ, η Πορτογαλία επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Κροατίας.

Ο Πορτογάλος εξαργύρωσε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό και δείχνει ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος, παίζοντας σε όλο το παιχνίδι με τους Κροάτες.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 29ο λεπτό με τον Κόβασιτς αλλά οι Πορτογάλοι έφεραν το ματς στα ίσα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 52ο λεπτό, ο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε, με τον Σεμέδο να παίρνει το ριμπάουντ και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ρουμπέν Ντίας για το 1-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σάντος έκανε την ανατροπή με τον Ζοαό Φέλιξ (1-2), αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κόβασιτς.

Ο Μπερνάντο Σίλβα έχασε τρομερή ευκαιρία στο 79ο λεπτό, αλλά η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις χάρη στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ντίας, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Σκόριτς, Μπράνταριτς, Μόντριτς, Ρογκ, Κόβατσιτς (90+1′ Μπάσιτς), Πάσαλιτς (64’ Μπρέκαλο), Βλάσιτς (83’ Όρσιτς), Πέρισιτς

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Ντίας, Ρούμπεν Σεμέδο, Νέλσον Σεμέδο, Ρουί (71’ Κανσέλο), Μουτίνιο, Ντανίλο (77’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Φερνάντες (46’ Τρινκάο), Ζότα (77’ Παουλίνιο), Φέλιξ (71’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ρονάλντο

Ισπανία – Γερμανία 6-0

Μια… τρομακτική Ισπανία διέσυρε τη Γερμανία (6-0) στην τελευταία αγωνιστική του Nations League και πήρε πανηγυρικά την πρωτιά του ομίλου.

Με τον 20χρονο Φεράν Τόρες να… οργιάζει και να πετυχαίνει χατ-τρικ, οι «φούριας ρόχας» έκαναν… ό,τι ήθελαν τη Γερμανία και πήραν το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League. Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα των Γερμανών από το μακρινό 1954 (8-3 από την Ουγγαρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο).

Ο Μοράτα άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό και ο Φεράν Τόρες διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους στο 33ο λεπτό, με τον Ρόδρι να σημειώνει το 3-0 πέντε λεπτά αργότερα.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν… άφησε το πόδι από το γκάζι και πέτυχε άλλα τρία γκολ. Ο Τόρες, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση, έκανε το 4-0 στο 55ο λεπτό και πέτυχε χατ-τρικ στο 71ο λεπτό (5-0).

Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Οϊαρθάμπαλ στο 89ο λεπτό.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Σέρχι Ρομπέρτο, Σέρχιο Ράμος (43′ Έρικ Γκαρθία), Πάου Τόρες, Γκαγιά, Ρόντρι, Κανάλες (12′ Φαμπιάν Ρουίθ), Όλμο (73′ Ασένσιο), Κόκε, Φεράν Τόρες (73′ Οϊαρθάμπαλ), Μοράτα (73′ Ζεράρ Μορένο)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Γκίντερ, Ζούλε (45′ Τα), Κοχ, Μαξ, Γκορέτσκα (61′ Νόιχαους), Γκιντογάν, Κρόος, Σανέ (61′ Βάλτσμιντ), Γκνάμπρι, Βέρνερ (76′ Χένρινκς)

Γαλλία – Σουηδία 4-2

Παρότι είχε «κλειδώσει» την πρωτιά του ομίλου, η Γαλλία έκανε την ανατροπή κόντρα στη Σουηδία (4-2) και την έστειλε στην 2η κατηγορία του Nations League.

Μόλις στο 4ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Κλάεσον, αλλά ο Ζιρού απάντησε άμεσα, κάνοντας το 1-1 στο 16ο λεπτό.

Οι Γάλλοι έκαναν την ανατροπή πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τουράμ να δίνει στον Παβάρ κι αυτός να κάνει το 2-1 στο 35ο λεπτό.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ζιρού στο 53ο λεπτό, με τους Σουηδούς να μειώνουν στο 88ο λεπτό με τον Κουεσόν.

Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κομάν έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε σε κενό τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ερναντές, Σισοκό, Πογκμπά, Ραμπιό (78’ Ενζονζί), Τουράμ (58’ Εμπαπέ), Ζιρού, Γκριεζμάν

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Μπένγκτσον, Ντάνιελσον, Λίντελεφ (67’ Κουεσόν), Λούστιγκ (67’ Κραφτ), Κλάεσον (67’ Ελάντερ), Φόρζμπεργκ, Όλσον, Λάρσον (88’ Καγιούστε), Μπεργκ (86’ Ισάκ), Κουλουσέβσκι

Μαυροβούνιο – Κύπρος 4-0

Η Κύπρος γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα από το Μαυροβούνιο (4-0), έμεινε στην τελευταία θέση και θα δώσει μπαράζ για την παραμονή της στη 3η κατηγορία του Nations League.

Στο 11ο λεπτό, ο Γιόβετιτς έδωσε το προβάδισμα στο Μαυροβούνιο, με τον Μπόλιεβιτς να πλασάρει για το 2-0 στο 25ο λεπτό. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Γιόβετιτς βρήκε ωραία τον Μπόλιεβιτς, αυτός πέρασε και τον Δημητρίου και σε κενό τέρμα σημείωσε το 3-0 στο 28ο λεπτό.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Μουγκόσα στο 60ό λεπτό.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μιγιάτοβιτς, Βούγιατσιτς, Βούκτσεβιτς, Σίμιτς, Μάρουσιτς, Μπόλιεβιτς (71’ Γιόβοβιτς), Μπάκιτς (61’ Κόσοβιτς), Στσέκιτς (71’ Ραντούνοβιτς), Χακσαμπάνοβιτς, Μουγκόσα (71’ Ισλάμοβιτς), Γιόβετιτς (61’ Σαβίτσεβιτς)

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Σιέλης, Ν. Ιωάννου, Κυριάκου, Κούσουλος (66’ Γκόγκιτς), Κακουλλής (65’ Τζιώνης), Θ. Ιωάννου (66’ Λοΐζου), Αρτυματάς (46’ Χάμπος Κυριάκου), Λαΐφης, Κάστανος (84′ Μακρής), Πίττας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής (17/11):

League A:

Γαλλία – Σουηδία 4-2
Ισπανία – Γερμανία 6-0
Κροατία – Πορτογαλία 2-3

League C:

Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν 0-0
Μαυροβούνιο – Κύπρος 4-0

League D:

Ανδόρα – Λετονία 0-5
Γιβραλτάρ – Λιχτενστάιν 1-1
Μάλτα – Νησιά Φερόε 1-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ