Παναθηναϊκός: Άμυνα, γκολ και φουλ ένταση στο διπλό

Παναθηναϊκός: Άμυνα, γκολ και φουλ ένταση στο διπλό

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Αυστρία, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ανεβάζουν ρυθμούς.

Προπόνηση με τρία διαφορετικά «στάδια» και πολύ μεγάλη… ποικιλία κι ένταση είχε ετοιμάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Τετάρτης (13/7), κατά την 9η μέρα παραμονής των «πράσινων» στο Βάλχζε-Κόσεν της Αυστρίας.

Την Πέμπτη (14/7, 19:00, στο γήπεδο του Βεργκλ) ακολουθεί άλλωστε, το δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους με την εξαιρετική Αλ Ντουχαΐλ από το Κατάρ, μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της αραβικής χερσονήσου κι ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να βάλει τους ποδοσφαιριστές του σε ρυθμό… αγώνα.

Αρχικά ο 60χρονος τεχνικός χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο γκρουπ για να δουλέψουν πάνω σε μία άσκηση με άμεσες πάσες και κοντινά «σκαλοπάτια» ανάπτυξης απ’ τη μία πλευρά ως την άλλη. Τη μία ομάδα αποτελούσαν οι Αϊτόρ, Καρλίτος, Χουάνκαρ, Ηλιάδης, Σάρλια, Παλάσιος, Σαβιέρ, Κρυπαράκος, Τσέριν, Ρούμπεν, Πούγγουρας και την άλλη οι Σάρλια, Μάγκνουσον, Φρόκου, Ιωαννίδης, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Γκάνεα, Κουρμπέλης, Καμπετσής.

Εν συνεχεία οι παίκτες χωρίστηκαν σε μέσους/επιθετικούς και αμυντικούς και δούλεψαν σε δύο διαφορετικές εστίες του γηπέδου. Το γκρουπ των αμυντικών δούλεψε με τον Κόντη και οι μέσοι/επιθετικοί με τον Γιοβάνοβιτς.

Ο στόχος κάθε αμυντικής τετράδας ήταν να διώξει την μακρινή μπαλιά που ερχόταν προς το μέρος της και την ίδια ώρα, ο παρτενέρ του ενός στόπερ έπρεπε να πάρει μία άλλη μπάλα και να σκοράρει σε ένα μικρό τερματάκι από απόσταση 15-20 μέτρων. Η μία τετράδα αποτελείτο από τους Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ και η άλλη από τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Σιδερά, Γκάνεα.

Η άσκηση είχε υψηλή ένταση και το ζητούμενο ήταν η σωστή διαγώνια κάλυψη του μπακ με τον στόπερ και του στόπερ με τον μπακ. Επίσης, η απομάκρυνση έπρεπε να γινόταν σωστά και με ακρίβεια για να βρεθεί αμέσως συμπαίκτης.

«Θέλω να επικοινωνείτε μεταξύ σας και να κρατάτε σωστά τις θέσεις σας. Δεν είστε μόνοι…» φώναζε ο βοηθός του Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, ο οποίος άλλαξε μετά από λίγο την άσκηση, προσθέτοντας και σέντρες από τα άκρα, για να υπάρχει ισορροπία και να διατηρούν οι αμυντικοί τις θέσεις τους στην τετράδα.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, το γκρουπ του Γιοβάνοβιτς δούλεψε πάνω σε δύο υπό-ασκήσεις: Στην πρώτη, η μία ομάδα (πορτοκαλί – Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Ρούμπεν, Σαρδέλης, Φρόκου, Ιωαννίδης) πίεζε την άλλη (πράσινοι – Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σαβιέρ, Καρλίτος, Καμπετσής, Κρυπαράκος, Ηλιάδης) και τον τερματοφύλακά τους. Κι αμέσως μετά το διώξιμο από τον γκολκίπερ, έπρεπε να η επιτιθέμενη ομάδα να ανακτήσει άμεσα τις θέσεις της μέσα στο γήπεδο.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Σέρβος τεχνικός έκανε αρκετές διορθώσεις, δείχνοντας το που πρέπει να βρίσκεται ο κάθε παίκτης για να μην χαλάει η συνοχή της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με σέντρες και τελειώματα στους Ξενόπουλο και Διούδη.

Ακολούθησε το τρίτο σκέλος της προπόνησης, το οποίο είχε δίτερμα στο μισό γήπεδο, με τη διάταξη και των δύο ομάδων στο 4-2-3-1. Οι ομάδες ήταν:

Πράσινοι: Ξενόπουλος (Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (Ηλιάδης), Τσέριν, Κρυπαράκος, Καρλίτος, Αϊτόρ, Καμπετσής.

Πορτοκαλί: Διούδης, Χριστογεώργος, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (Σιδεράς), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Φρόκου, Σαρδέλης (Σαβιέρ), Ιωαννίδης.

Το πρώτο μισό του διτέρματος δεν άφησε πολύ ικανοποιημένο τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στο διάλειμμα κάλεσε τους παίκτες του (βασική φωτό) και τους επισήμανε πως αφενός δεν έχουν την ένταση και την επιθετικότητα που χρειάζεται κι αφετέρου, πως άφηναν μεγάλο κενό ανάμεσα στους στόπερ και τους κεντρικούς χαφ, ζητώντας απ’ την τελευταία γραμμή της άμυνας να παίξει λίγο πιο ψηλά.

Οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα στο δεύτερο μισό καθότι η ένταση και η επιθετική διάθεση όλων των παικτών του ανέβηκε κατακόρυφα, με τον ίδιο να φωνάζει εν ώρα αγώνα: «Ναι, τώρα είναι καλό το παιχνίδι, τώρα είναι καλό!», δείχνοντας ευχαριστημένος απ’ το «τσίτωμα» των ποδοσφαιριστών του.

Νικητές αναδείχθηκαν οι «πράσινοι» με 2-0, χάρις στα γκολ των Καμπετσή (χαμηλό πλασέ με το αριστερό από πάσα Κουρμπέλη) και το πλασέ του Κρυπαράκου, ενώ από ένα δοκάρι είχαν οι Χουάνκαρ και Ηλιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ