Τσέλσι : Ο Μπάρκλεϊ και ο υπόλοιπος… «στρατός» των δανεικών (pic)

Τσέλσι : Ο Μπάρκλεϊ και ο υπόλοιπος… «στρατός» των δανεικών (pic)

Ο Ρος Μπάρκλεϊ δόθηκε δανεικός στην Άστον Βίλα και η Τσέλσι έφτασε τον εκπληκτικό αριθμό των 20 δανεικών!

Σαν «βόμβα» έσκασε σήμερα το πρωί στην Αγγλία, η είδηση πως ο Ρος Μπάρκλεϊ δόθηκε δανεικός στην Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» προχώρησαν σε μια σπουδαία προσθήκη για τα δεδομένα τους, καθώς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ο Άγγλος μέσος ήταν εκτός των πλάνων του Φρανκ Λάμπαρντ.

Για την ακρίβεια, ο Μπάρκλεϊ, ήταν ένας από τους πολλούς που ο τεχνικός των «μπλε» δεν υπολόγιζε στο φετινό του ρόστερ. Έχοντας αποκτήσει επτά ποδοσφαιριστές, δαπανώντας πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα ακολουθούσαν και παραχωρήσεις.

Με την αποχώρηση του Ρος Μπάρκλεϊ, η Τσέλσι έφτασε τον απίθανο αριθμό των 20 δανεικών, ενώ τα Μέσα του «Νησιού» αναφέρουν πως ίσως να μεγαλώσει και άλλο τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου!

Μια τακτική που οι Λονδρέζοι την εφαρμόζουν πάντως, εδώ και αρκετά χρόνια. Ο κανονισμός των δανεικών είχε μόλις αλλάξει το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο η FIFA έδωσε μια παράταση λόγω του κορωνοϊού, την οποία η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε άριστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο.

Με τους 20 δανεικούς, οι «μπλε» γλιτώνουν από τα ταμεία τους πολλά χρήματα. Μάλιστα για να καταλάβει κανείς το πόσο εντυπωσιακή είναι η μπίζνα του συλλόγου, αρκεί να γνωρίζει πως όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που είτε δεν υπολογίζονται, είτε φεύγουν για να «ψηθούν», αξίζουν συνολικά (σχεδόν) 85 εκατομμύρια ευρώ!

Μόνο ο Μίτσι Μπατσουαγί και ο Ρος Μπάρκλεϊ κοστολογούνται με 35 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η πλειονότητα των δανεικών είναι ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας που δίνονται για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Μια μέθοδος που στην Τσέλσι βγήκε πέρσι, κρατώντας όλα τα «πιτσιρίκια» που έδινε αυτά τα χρόνια από εδώ και από εκεί. Φυσικά η αναφορά είναι για τον Μέισον Μάουντ, τον Τάμι Έιμπραχαμ, τον Ρις Τζέιμς, τον Φικάγιο Τομόρι κ.ο.κ. οι οποίοι έχουν καθιερωθεί πλέον στην ομάδα από όπου ξεκίνησαν τα ποδοσφαιρικά τους βήματα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ