Έβερτον – Άρσεναλ 2-1 : «Καλπάζει» η Έβερτον, κατρακύλα δίχως τέλος για την Άρσεναλ

Έβερτον – Άρσεναλ 2-1 : «Καλπάζει» η Έβερτον, κατρακύλα δίχως τέλος για την Άρσεναλ

Η Έβερτον νίκησε την Άρσεναλ με 2-1 στο Γκούντισον Παρκ και ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της Premier League. Στη 15η θέση οι κανονιέρηδες που συνεχίζουν προβληματίζουν...

Η Έβερτον συνεχίζει να ανεβαίνει και να πετυχαίνει μεγάλες νίκες, καθώς «καθάρισε» με 2-1 το «φάντασμα» της Άρσεναλ και «πάτησε» στη δεύτερη θέση (έστω και προσωρινά). Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν καλύτερη από τους κανονιέρηδες που για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και έχουν «κολλήσει» στη 15η θέση και κοιτάζουν… χαμηλότερα.

Τα ζαχαρωτά χάρη στο αυτογκολ του Χόλντινγκ και το γκολ του Μίνα βρέθηκαν στη 2η θέση και στο -5 από τη Λίβερπουλ, την ίδια ώρα που οι «κανονιέρηδες» διανύουν ίσως τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας τους. Η Άρσεναλ παρέμεινε στους 14 βαθμούς και μετρά 7 σερί ματς χωρίς νίκη (από την 1η Νοεμβρίου). Σκόρερ των Λονδρέζων από την άσπρη βούλα ο Πέπε, ενώ η απουσία του Ομπαμεγιάνγκ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Όσον αφορά το ματς η Έβερτον από το ξεκίνημα μπήκε πιο δυνατά και στο 16ο λεπτό ο Κιν πήρε τα μέτρα κι έπιασε ένα φοβερό σουτ από μακριά αλλά είδε τον Λένο να του λέει όχι. Στο 21’ ο Ιβόμπι σέντραρε από δεξιά, ο Κάλβερτ Λιούιν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Χόλντινγκ και κατέληξε στα δίχτυα της Άρσεναλ για το 1-0, ενώ στο 25ο λεπτό Σακά βρήκε όμορφα τον Τίρνεϊ, που έκανε το σουτ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ενκετιά, ο οποίος αστόχησε με σουτ από κοντά.

Και στο 33’ ο Ντέιβις έκανε πέναλτι στον Μέιτλαντ Νάιλς και ο Πεπέ το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1, αλλά στο 45’ μετά από κόρνερ του Σίγκουρντσον από αριστερά, ο Μίνα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έκανε το 2-1.

Στο 55ο λεπτό ο Πίκφορντ έκανε τραγική έξοδο μετά από γέμισμα του Γουίλιαν και ο Λουίζ σούταρε από το πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 60’ το σουτ του Σακά πέρασε μόλις έξω. Στο 65ο λεπτό ο Κάλβερτ Λιούιν έδωσε για τον Ριτσάρλισον που έκανε τη σέντρα αλλά ο Ιβόμπι δεν πρόλαβε για λίγο, ενώ στο 77’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρντσον, ο Κιν άστοχησε από κοντά με κεφαλιά.

Έβερτον: Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ, Κιν, Μίνα, Χολγκέιτ, Ντουκουρέ, Σίγκουρντσον, Ντέιβις, Ιβόμπι (84’ Κόουλμαν), Ριτσάρλισον (90+3’ Κένι), Κάλβερτ Λιούιν (90+3’ Τοσούν)

Άρσεναλ: Λένο, Τίρνεϊ, Χόλντινγκ, Σακά, Λουίζ, Μέιτλαντ Νάιλς, Ελνενί (65’ Γουΐλοκ), Γουίλιαν, Θεμπάγιος, Πεπέ (72’ Μαρτινέλι, Ενκετιά (77’ Λακαζέτ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ