Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 2-0

Άστον Βίλα – Νιουκάστλ 2-0

Άνετη και σημαντική επικράτηση για την Άστον Βίλα με 2-0 απέναντι στη Νουκάστλ, με τους «χωριάτες» να κάνουν όνειρα Ευρώπης και να μειώνουν τη διαφορά τους από την 6η Έβερτον στους τρεις βαθμούς!

Τι να πρωτοπεί κάποιος για τη φετινή Άστον Βίλα; Από την περσινή ομάδα που κατάφερε να σωθεί στις τελευταίες αγωνιστικές, στη φετινή που παλεύει για ευρωπαϊκό εισιτήριο και ανταγωνίζεται κάθε ομάδα, ανεξαρτήτου δυναμικότητας! Ναι, οι «χωριάτες» συνεχίζουν να ονειρεύονται ττην Ευρώπη, καθώς κατάφεραν να μαζέψουν ακόμη τρεις βαθμούς, επικρατώντας με σχετική άνεση (2-0) της Νιουκάστλ, μειώνοντας έτσι τη διαφορά από την 6η Έβερτον στους τρεις βαθμούς, στους τέσσερις από την 5η Τότεναμ που έχει έναν αγώνα περισσότερο και στους πέντε από τη Λίβερπουλ που έχει δύο παιχνίδια περισσότερα!

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, η ομάδα του Ντέαν Σμιθ έκανε το καθήκον τους και έβαλε σε μεγαλύτερους «μπελάδες» τη Νιουκάστλ που παρέμεινε στην 16η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς και επτά παραπάνω από την 18η Φούλαμ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο…

Η Άστον Βίλα επέβαλε τον δικό της ρυθμό από το ξεκίνημα και κατάφερε να προηγηθεί από πολύ νωρίς, καθώς ο Όλι Γουότκινς έγραψε το 1-0 μόλις στο 11ο λεπτό, σκοράροντας το 6ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «χωριάτες» συνέχισαν να πιέζουν και στο 42ο λεπτό έβαλαν γερές βάσεις για το «τρίποντο». Ο Τζακ Γκρίλις έβγαλε ακόμη μία ασίστ, με τον Μπέρτραντ Τραορέ να γράφει το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έριξαν αισθητά τον ρυθμό, προστατεύοντας κυρίως τα μετόπισθεν. Η Νιουκάστλ ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, με τις τελικές της στον στόχο (1) να αντικατοπτρίζουν στο 100% την εικόνα της στο ματς… Η Άστον Βίλα κράτησε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα το 2-0, «σφραγίζοντας» μία υπερπολύτιμη νίκη.

Σε δύσκολη θέση ο Στιβ Μπρους, καθώς αυτή ήταν η 7η ήττα στα τελευταία εννιά παιχνίδια της Νιουκάστλ σε όλες τις διοργανώσεις, με τις «καρακάξες» να έχουν μόλις τρία γκολ σε όλο αυτό το διάστημα…

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνεθ, Τάργκετ, Μινγκς, Κονσά, Κας, Νακαμπά, Ντόουγκλας Λουίζ, Γκρίλις (88’ Ράμσεϊ), Μπάρκλεϊ (80’ Ελ Γκάζι), Τραορέ (80’ Τρεζεγκέ), Γουότκινς

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Μανκίγιο (72’ Φρέιζερ), Σερ, Λασέλς, Χέιντεν, Λιούις, Σέλβεϊ, Αλμιρόν (81’ Γκέιλ), Χέντρικ, Γουίλσον, Κάρολ (71’ Σεν Μαξιμέν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ