Η Άρσεναλ ξόδεψε 653 εκ. ευρώ σε μεταγραφές… για τη δέκατη θέση

Η Άρσεναλ ξόδεψε 653 εκ. ευρώ σε μεταγραφές… για τη δέκατη θέση

Σοκάρουν τα έξοδα της Άρσεναλ για την ενίσχυση του ρόστερ της, σε σχέση με τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο.

Η Άρσεναλ έχει άσχημη απόδοση όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος… Δεν είναι μόνο το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα που δεν τα καταφέρνει τόσο καλά στα γήπεδα. Το λογιστήριο των «κανονιέρηδων» έχει εξίσου πενιχρά αποτελέσματα, αν και σε μεγάλο βαθμό οι ζημιές έχουν διογκωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η ετήσια οικονομική αναφορά της Άρσεναλ για τη σεζόν 2019-2020 και η φημισμένη εταιρία Swiss Ramble που ειδικεύεται στην οικονομία του ποδοσφαίρου, εξήγαγε τα συμπεράσματα της. Τα οποία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά…

Οι απώλειες της Άρσεναλ μετά τον φόρο αυξήθηκαν στα 56 εκατομμύρια ευρώ , από τα 31 εκατομμύρια ευρώ της σεζόν 2018-2019. Τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 59 εκατομμύρια ευρώ (13%), από τα 460 στα 399 εκατομμύρια ευρώ.

Το πιο ανησυχητικό που σημειώνει η εταιρία Swiss Rimble στην αναφορά της, είναι πως τα νούμερα της τρέχουσας σεζόν θα είναι πολύ χειρότερα, αφού όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς θεατές και σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. Άρα, ρεαλιστικά η Άρσεναλ δεν έχει περιθώριο να βελτιώσει τους δείκτες της.

Όσο για την εξήγηση για τα άσχημα οικονομικά στοιχεία, η πανδημία του κορωνοϊού είναι μία. Αλλά μία άλλη αιτία είναι η σπατάλη για μεταγραφές που δεν απέδωσαν και δεν βελτίωσαν τις επιδόσεις της ομάδας.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Άρσεναλ έχει ξοδέψει την τελευταία τετραετία 653 εκατομμύρια ευρώ! Ένα εξωπραγματικό νούμερο για μία ομάδα που φιγουράρει χαμηλά στη βαθμολογία της Premier League.

Μόνο για τη σεζόν 2018-2019, οι «κανονιέρηδες» πλήρωσαν 211 εκατομμύρια ευρώ για τους Πέπε, Τιερνί, Σαλιμπά, Μαρτινέλι, Μαρί και Λουίζ. Ένα ποσό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των 163 εκατομμυρίων ευρώ…  Το συμπέρασμα της Ramble στις μεταγραφές δαπάνες αποτυπώνει απόλυτα την αλήθεια: «Η Άρσεναλ ξοδεύει λεφτά, δεν τα ξοδεύει σωστά».

Πάντως από την επίσημη Άρσεναλ τονίζουν πως ναι μεν οι αριθμοί δεν είναι καλοί και η φετινή σεζόν εξελίσσεται δύσκολα, ωστόσο επισημαίνουν πως εδώ και καιρό το μπάτζετ εξορθολογίζεται. Ο τεχνικός διευθυντής Εντού και ο προπονητής Μίκελ Αρτέτα απαλλάχθηκαν από ακριβοπληρωμένους παίκτες που δεν προσέφεραν, έλυσαν συμβόλαια και έφεραν παίκτες με προοπτική, μεταπωλητική αξία και μικρότερο κόστος. Μία μεταβολή που αφήνει τα σημάδια της στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ