Μάντσεστερ Σίτι – Με «όπλο» την άμυνα της

Μάντσεστερ Σίτι – Με «όπλο» την άμυνα της

Η άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι είναι απροσπέλαστη με τους πολίτες να έχουν καταγράψει τα περισσότερα clean sheets της ιστορίας τους σε 18 αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με τα συνεχή «στραβοπατήματα» της Τσέλσι, έχει καταφέρει να φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του αγγλικού πρωταθλήματος, στο +3 από την Λίβερπουλ και στο +6 από τους μπλε.

Οι πολίτες έχουν καταφέρει να βρούν λύση στο πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε δηλαδή στο σκοράρισμα, ωστόσο παράλληλα έχουν επιδείξη τρομερή συνέπεια και στα μετόπισθεν.

Οι πολίτες έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα στα τελευταία τρία παιχνίδια, με Γούλβς, Λιντς και Νιούκαστλ φτάνοντας συνολικά τα 11 clean sheets την φετινή χρονιά, με την συγκεκριμένη επίδοση να είναι η υψηλότερη που έχει καταγράψει το κλαμπ σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, στα χρονικά!

Φυσικά τεράστιο ρόλο σε αυτό το επίτευγμα έχει παίξει η άμυνα της ομάδας του Γκουαρντιόλα η οποία ξεχιλίζει από… ποιότητα.

Από τον «κέρβερο» Έντερσον, στον εκπληκτικό Ρούμπεν Ντίας μέχρι τον «υδραυλικό» Κανσέλο ο οποίος κάνει… όργια μέχρι στιγμής η άμυνα της Σίτι σε αυτές τις πρώτες 18 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχει μετατραπεί σε άβατο για τους αντιπάλους, οι οποίοι σε 11 παιχνίδια δεν έχουν καταφέρει να παραβιάσουν την εστία της.

Αναλυτικά τα ματς όπου η Σίτι δεν δέχθηκε γκολ:

Μάντσεστερ Σίτι – Νόριτς 5-0

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 5-0

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 0-0

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 2-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 3-0

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0

Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 7-0

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ