Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (vid)

Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Εβερτον, αλλά ο Φόντεν στο 82’ λύτρωσε την ομάδα του Γκουαρντιόλα και την έφερε ξανά στο +6 από την Λίβερπουλ.

«Φλέρταρε» με την γκέλα, αλλά τελικά την γλίτωσε. Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην μαχητική Εβερτον, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 1-0, χάρη στο γκολ του Φιλ Φόντεν στο 82’. Ο Βρετανός επιθετικός έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» της Εβερτον και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μια νίκη που φέρνει τους Πολίτες ξανά στο +6 από τη Λίβερπουλ, η οποία, όμως, έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.  Σε πολύ δύσκολη θέση η Έβερτον που βρίσκεται στο +1 από την Μπέρνλι και τη 18η θέση και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Μάντσεστερ Σίτι στο αποψινό παιχνίδι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκε 29 λεπτά για να δημιουργήσει την πρώτη της καλή στιγμή στον αγώνα. Στο 29’ ο Ντε Μπρόινε βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, αλλά ο Πίκφορντ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα η Εβερτον απείλησε με τον Ριτσάρλισον. Ο επιθετικός των γηπεδούχων σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Έντερσον ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 41’ ο Πίκφορντ είπε «όχι» στον Σίλβα, ενώ στο 45’ η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόρντον έφυγε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Εντερσον. Ετσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε στροφές και στο 55’ απείλησε με τον Κανσέλο. Ο Πίκφορντ όμως αντέδρασε σωστά στα διαδοχικά σουτ του ακραίου μπακ των φιλοξενούμενων, όπως επίσης και στο σουτ του Στόουνς στο 65’. Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Εβερτον απέκρουσε σουτ του Ντε Μπρόινε και δευτερόλεπτα αργότερα το αντίστοιχο του Σίλβα. Στο 70’ η κεφαλιά του Φόντεν έφυγε ελάχιστα  έξω.

Η πίεση των Πολιτών απέφερε τελικά καρπούς στο 82’, με τον Φόντεν να κάνει το 1-0 και να λυτρώνει την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε τη σέντρα, ο Κιν δεν υπολόγισε καλά και έστρωσε ουσιαστικά την μπάλα στον Φόντεν, με τον Βρετανό επιθετικό να εκτελεί τον Πίκφορντ και να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο 84’ ο Έντερσον πρόλαβε τον Ριτσάρλισον, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρόδρι. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι, αλλά τον διαιτητή τελικά να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Σίτι να παίρνει τη νίκη με 1-0, χάρη στο χρυσό γκολ του Φιλ Φόντεν.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Κένι, Χολγκέιτ, Άλαν, Ντουκουρέ, Φαν ντε Μπέικ (71’ Άλι), Ιβόμπι (88’ Ελ Γκάζι), Γκόρντον (77’ Γκρέι), Ριτσάρλισον

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Λαπόρτ, Στόουνς, Ντίας, Γκιντογκάν (78’ Ζέσους), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ (78’ Μαχρέζ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ