Μέισον Μάουντ: «Κλείνει»… στόματα και γίνεται ο «franchise player» της Τσέλσι (pics, vids)

Μέισον Μάουντ: «Κλείνει»… στόματα και γίνεται ο «franchise player» της Τσέλσι (pics, vids)

Ο Μέισον Μάουντ ήταν για άλλη μια φορά καταλυτικός για την Τσέλσι και απέδειξε (ξανά) πόσο σημαντικός είναι για τον Τόμας Τούχελ.

Έχει ακούσει ό,τι… ακούγεται. Έχει αμφισβητηθεί όσο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι τη φετινή σεζόν, ασχέτως εάν είναι από τις πρώτες επιλογές του Τόμας Τούχελ στο αρχικό σχήμα της Τσέλσι.

Εκείνος ωστόσο κλείνει τα… αυτιά του και… μιλάει με τα πόδια του και την ουσία του. Ο λόγος για τον Μέισον Μάουντ.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ένας από τους «στόχους» των φιλάθλων της Τσέλσι, αλλά και των Μέσων του Νησιού. Η κακή περίοδος που περνούσε και οι δύο back to back ήττες από Μπρέντφορντ και Ρεάλ Μαδρίτης, έφεραν την «έκρηξη» κατά του Μάουντ.

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άγγλος είδε να γίνεται «στόχος». Όπως δεν ήταν και η πρώτη φορά που απλώς αποφάσισε να κλείσει τα… αυτιά του και να επικεντρωθεί στη δουλειά του.

Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, ο Μάουντ έδειξε ποιος πραγματικά είναι. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νεαρός μεσοεπιθετικός σκόραρε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια με την Τσέλσι.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, κόντρα στη Σαουθάμπτον, μέχρι και χθες με την Κρίσταλ Πάλας, ο Μέισον Μάουντ κατάφερε να σκοράρει 4 φορές, καθώς μεσοβδόμαδα ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκτός από τα γκολ, ο Μάουντ είχε συνολικά σε αυτά τα τρία παιχνίδια και δύο ασίστ, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο… πάτημα στους lovers του.

Τα φετινά του στατιστικά είναι γενικότερα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σε 45 αναμετρήσεις, ο Μάουντ έχει σκοράρει 12 φορές (κανένας άλλος παίκτης της Τσέλσι δεν έχει περισσότερα γκολ φέτος) και έχει ακόμα 14 ασίστ, έχοντας συνολικά 26 γκολ/ασίστ σε 45 συμμετοχές.

Τα τρία τελευταία παιχνίδια, είναι τα αποδεικτικά στοιχεία πως ο Μάουντ είναι πλέον ο «franchise player» της Τσέλσι.

Ο ποδοσφαιριστής που στα δύσκολα θα βγει μπροστά και θα αναλάβει ευθύνες. Αυτός που θα πάρει την μπάλα στα πόδια του, όταν εκείνη θα «καίει».

Ο δημοφιλέστερος «μπλε» παίκτης το 2022. Με την ουσία του και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, ο Μάουντ δείχνει να είναι ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύει την Τσέλσι καλύτερα από κάθε άλλον τη δεδομένη στιγμή, με το νεαρό της ηλικίας του να στέλνει… μήνυμα και για το μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ