Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1: Έπιασαν κορυφή οι «Reds»

Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1: Έπιασαν κορυφή οι «Reds»

Παίζοντας όσο χρειαζόταν και πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Premier League, και πλέον ευελπιστεί σε «στραβοπάτημα» της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Λιντς, ώστε να εδραιωθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Και το… θρίλερ συνεχίζεται. Λίγες ημέρες μετά την ανανέωση του συβμολαίου του Γιούργκεν Κλοπ, ο Ναμπί Κεϊτα χάρισε ένα «χρυσό» τρίποντο στην Λίβερπουλ η οποία επικράτησε με 1-0 στη έδρα της Νιούκαστλ και πέρασε την Μάνστσεστερ Σίτι στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League.

Στο +2 από του «πολίτες» πλέον το σύνολο του Κλοπ, το οποίο είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 8ο λεπτό του αγώνα. Έπειτα από λάθος της άμυνα της Νιούκαστλ, ο Ντίας που πήρε την μπάλα και κινήθηκε προς την περιοχή, έδωσε στον Ζότα, ο οποίος μοίρασε στον Κεϊτά, με το σουτ του όμως να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντουμπράβκα.

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, οι «Reds» κατάφεραν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε γκολ, με «δράστη» τον Ναμπί Κεϊτά.

Κεϊτά και Ζότα συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή, να αποφεύγει ωραία τους αντιπάλους και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι για το 0-1, σκορ και με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι κόκκινοι ήταν το μεγάλο αφεντικό, με τον Μανέ να χάνει τεράστια ευκαιρία. Ο Σενεγαλέγος πλάσαρε στο 63′ μετά την παράλληλη του Γκόμεζ, όμως το τελείωμά του δεν ήταν αυτό που ήθελε.

Δέκα λεπτά μετά ήταν σειρά του Ντιόγκο Ζότα, να φτάσει κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ντουμπβράκα τον νίκησε στο τετ α τετ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας είπε ξανά «όχι» στο 86′ στο πλασέ του Ντίας, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Γκιμαράες, να τεστάρει την ετοιμότητα του Άλισον.

Στα εναπομείναντα λεπτά, το σκορ της αναμέτρησης δεν άλλαξε,με την Λίβερπουλ να πανηγυρίζει ένα ακόμη τρίποντο, και να ευελπιστεί σε «στραβοπάτημα» της Σίτι στην έδρα της Λίντς, ώστε να ανεβεί μόνη πρώτη τρείς στροφές πριν το φινάλε.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σαρ (61′ Λασέλς), Μπερν, Τάργκετ, Σέλβι, Γκιμαράες, Γουίλοκ (67′ Γουντ), Αλμιρόν, Ζοέλινγκτον, Σεν-Μαξιμέν

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Χέντερσον (69′ Φαμπίνιο), Μίλνερ (78′ Αλκάνταρα), Κεϊτά, Μανέ (69′ Σαλάχ), Ντίας, Ζότα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ