Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης με ελληνική σημαία στον θρίαμβο της Νότιγχαμ Φόρεστ (Vid)

Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης με ελληνική σημαία στον θρίαμβο της Νότιγχαμ Φόρεστ (Vid)

Το θαύμα της Νότιγχαμ Φόρεστ αποτελεί και προϊόν της δικής του δουλειάς στον σύλλογο. Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, το πανηγύρισε με την ψυχή του.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ γράφει ιστορία. Ακριβώς 23 χρόνια μετά, βρίσκεται έναν αγώνα μακριά από τη μεγάλη επιστροφή στην Premier League. Από την επιστροφή στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εκεί που ανήκει δικαιωματικά, μια ομάδα με δύο τίτλους Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης και… ένα πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία. Μια κατηγορία στην οποία την οδηγεί μια ελληνική οικογένεια.

Από το καλοκαίρι του 2017, όταν η Φόρεστ πέρασε και επίσημα στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειάς του, κύλησε πολύ νερό. Ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια. Υπήρξαν καλές και κακές στιγμές. Αλλά το βράδυ της Τρίτης το «City Ground» του Νότιγχαμ πήρε «φωτιά». Η Φόρεστ επικράτησε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον δεύτερο ημιτελικό των Play Offs ανόδου στην Premier League. Ο κόσμος ξεχύθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Τα συναισθήματα χαράς, ακραία. Πρωτόγνωρα. Με τη βραδιά να μην γίνεται, παρά να έχει και… ελληνική χροιά. Και γαλανόλευκο χρώμα.

Μαζί με τους χιλιάδες οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του City Ground μετά το τέλος του αγώνα που έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ, βρέθηκε και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης. Ένα πρόσωπο κομβικό στην πορεία ανόδου της αγγλικής ομάδας. Κομβικό στη διοίκηση του συλλόγου, αλλά και στη λήψη αποφάσεων για ποδοσφαιριστές, αλλά και σημαντικά θέματα.

Ο γιος του Βαγγέλη Μαρινάκη, λοιπόν, δεν βρέθηκε… μόνος του στο χορτάρι του γηπέδου της Φόρεστ. Είχε για… παρέα τη Γαλανόλευκη και ριγωτή, με τον σταυρό. Την ελληνική σημαία. Την ύψωσε πανηγυρίζοντας… ελληνικά, την τρομερή επιτυχία ενός συλλόγου – θρύλου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μια επιτυχία που την πιστώνεται όλη η Νότιγχαμ. Αλλά λίγο παραπάνω η οικογένεια Μαρινάκη. Μια ελληνική οικογένεια, που αναγέννησε έναν γίγαντα που βρισκόταν στα πρόθυρα του υποβιβασμού. Μια μεγάλη… ελληνική βραδιά σε αγγλικό έδαφος.

Μια βραδιά που δεν είναι το αποκορύφωμα, καθώς ο τελικός της 29ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ, περιμένει τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον Μιλτιάδη. Αυτή τη φορά, να σηκώσουν μαζί την ελληνική σημαία. Στο κέντρο του ιστορικότερου γηπέδου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μπροστά σε εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς, ενός αγώνα με παγκόσμια απήχηση. Ακριβώς 11 ημέρες έμειναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ