Η ηχηρή παρέμβαση Μαρινάκη για την κλοπή κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ έφερε… VAR στα play off της Championship!

Η ηχηρή παρέμβαση Μαρινάκη για την κλοπή κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ έφερε… VAR στα play off της Championship!

Η EFL παραδέχθηκε έμμεσα την κλοπή της απευθείας ανόδου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και εισήγαγε για πρώτη φορά στα χρονικά, χρήση VAR στα play off ανόδου της Championship!

Το βράδυ της Τρίτης (03/05), ο ελληνικής καταγωγής και επιπέδου Premier League βοηθός Κονσταντίν Χατζηδάκης και ο πρώτος διαιτητής Στιούαρτ Ατγουελ, επίσης μέλος της ελίτ της αγγλικής διαιτησίας, στέρησαν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ το δικαίωμα να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο στην Premier League (σ.σ. και μετά ζήτησαν… συγγνώμη). Μετέτρεψαν ένα καταφανές πέναλτι εναντίον της Μπόρνμουθ σε… οφσάιντ, αλλάζοντας την ισορροπία του αγώνα και στερώντας από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη αυτό που δικαιούνταν.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και μεγαλομέτοχος της Νότιγχαμ Φόρεστ, δεν έκρυψε την οργή του για μια κατάφορα άδικη και καταστροφική απόφαση. Το λάθος στέρησε από την ομάδα των East Middlands την ευκαιρία να ανέβουν απευθείας στην Premier League, κερδίζοντας παράλληλα ένα ποσό που αγγίζει τα 200.000.000 € και το οποίο αφορά μόνο τα μπόνους ανόδου!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έμεινε στη δημοσιοποίηση της ενόχλησης της Φόρεστ για την αλλοίωση του αποτελέσματος κόντρα στην Μπόρνμουθ μέσω του BBC. Οπως αποκαλύπτει Αγγλος δημοσιογράφος, έκανε επίσημη καταγγελία στην English Football League (EFL), τόσο για την άνευ λόγου αναβολή του αγώνα Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ (σ.σ. ήταν προγραμματισμένο για 18/02/2022) όσο και για τη διαιτησία του αγώνα, όπως και για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λούτον, όπου επίσης η Φόρεστ είχε έντονα παράπονα.

«Ο Ευάγγελος Μαρινάκης υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην EFL σχετικά με την αναβολή του αγώνα με την Μπόρνμουθ και τις διαιτητικές υποδείξεις κατά τη διάρκεια των αγώνων με τη Λούτον και τον εξ αναβολής με την Μπόρνμουθ. Πολύ ενδιαφέρον να δούμε ότι η EFL εμφάνισε γρήγορα το VAR για τα play-offs», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κάλουμ Κάστέλ-Νουόβο, βάζοντας στο τραπέζι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, που έλαβε χώρα λόγω της κλοπής κατά της Φόρεστ.

Οπως αποκάλυψε νωρίτερα την Πέμπτη η αγγλική «The Telegraph», η EFL, μετά τις επίσημες καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη και της ομάδας του, έσπευσε να ενεργοποιήσει τη χρήση του VAR στα παιχνίδια των Play of ανόδου από την Championship στην Premier. Κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία των κατηγοριών κάτω από την Premier League, καθώς η χρήση του συστήματος είχε απορριφθεί και από τη διοργανώτρια αρχή και από την πλειοψηφία των ομάδων. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει από εδώ και πέρα.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας, η έντονη και απολύτως δίκαιη αντίδραση της Νότιγχαμ Φόρεστ έβαλε στο τραπέζι της EFL το VAR. Χάντερσφιλντ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Λούτον, Μίλγουολ και Μίντλεσμπρο, που παλεύουν να εξασφαλίσουν μια θέση στα play off μιας ανόδου αξίας 200.000.000 ευρώ, άναψαν το πράσινο φως στο VAR και θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί στην Championship. Η διαιτησία στο Πρωτάθλημα έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική αυτή τη σεζόν και έχει συζητηθεί σε συναντήσεις της EFL, οι οποίες οδήγησαν τους συλλόγους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για αποφάσεις που πιστεύουν ότι τους κόστισαν ζωτικούς βαθμούς. Με την παρέμβαση της Φόρεστ και του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά από ένα τόσο κραυγαλέο λάθος και καταδικαστικό λάθος να αποτελεί την αιτία για τη χρήση της τεχνολογίας και στα play off της Championship.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος με 79 βαθμούς (όσους και η Χάντερσφιλντ) και είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα Play off. Οι μάχες για την άνοδο γίνονται με διπλά παιχνίδια στα ημιτελικά  13-14/05 και 16-17/05 με τον 3ο να αντιμετωπίζει τον 6ο και τον 4ο τον 5ο. και ολοκληρώνονται στις 29/05, με τον μεγάλο τελικό της ανόδου, που διεξάγεται πάντα στο Γουέμπλεϊ. Το Σάββατο διεξάγεται η 46η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, που περιλαμβάνει τα παρακάτω παιχνίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ