Τσιμίκας: «Η Λίβερπουλ είναι μια πρόκληση που δεν πίστευα ότι θα γίνει»

Τσιμίκας: «Η Λίβερπουλ είναι μια πρόκληση που δεν πίστευα ότι θα γίνει»

Ο Κώστας Τσιμίκας έκανε τον απολογισμό της σεζόν με τη Λίβερπουλ, αλλά και γενικότερα της καριέρας του μέχρι και σήμερα.

Ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε την Τετάρτη στον πολυχώρο Atraktos και σ’ ένα διαδραστικό event της PROSPORT για την παρουσίαση των νέων δράσεων και συνεργασιών του εκτός των γραμμών του γηπέδου.

Ο Έλληνας αριστερός μπακ, που πραγματοποίησε μια σχεδόν ονειρική σεζόν με τη Λίβερπουλ μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης και τόνισε ότι οι Reds είναι μια πρόκληση που δεν περίμενε ότι θα γίνει, ενώ ο εκ των αγαπημένων του κόσμου της ομάδας, αναφέρθηκε και στη γενικότερη πορεία στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσιμίκας:

«Πάντα ζούσα την κάθε στιγμή στο μέγιστο. Πάνω απ’ όλα είναι να περνάς καλά κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο.

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα την προετοιμασία. Ήμουν ο μόνος αριστερός μπακ και είχα θέσει βασικού στην προπόνηση και στο φιλικά. Έδειξα τι αξίζω και τι μπορώ να κάνω με την μπάλα. Τα πρώτα ματς μού έδωσαν boost και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω για να γίνω βασικός στη Λίβερπουλ.

Ήταν πολύ δύσκολοι οι πρώτοι μήνες, γιατί είχα κολλήσει covid και είχα και δυο τραυματισμούς. Ποτέ δεν τα παρατάω όμως, με στήριξε το κλαμπ και αυτό που έδωσε το έξτρα κίνητρο, γιατί έχεις ένα κλαμπ που είναι πάντα εκεί και νοιάζεται για σένα. Η Λίβερπουλ ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση που ποτέ δεν πίστευα ότι θα γίνει, αλλά έγινε και γι’ αυτό δίνω τα πάντα κάθε μέρα για τη θέση στη βασική 11άδα.

Στο Έσμπιεργκ είχε πολύ κρύο και μόλις 2-3 ώρες ημέρα. Ο μόνος στόχος ήταν να πάω για να παίξω ποδόσφαιρο και ν’ αναδειχθώ. Ήταν δύσκολο, αλλά αν γυρίσω πίσω και σκεφτώ ήταν το καλύτερο που έκανα. Αυτό το πρωτάθλημα με έκανε άνδρα ποδοσφαιρικά, αλλά και το στιλ με γέμισε σωματικά. Είμαι τόσο δυνατός γιατί έκανα αυτό το 6μηνο στη Δανία

Θέλω να παίζω σε όλα τα παιχνίδια, θέλω το καλύτερο από τον εαυτό μου. Είναι όμορφο να ονειρεύεσαι, γιατί τα όνειρα είναι κοντά.

Ο Βασίλης Τοροσίδης με βοήθησε πολύ και ήταν πάντα εκεί. Αυτός μού έδειξε αυτή τη σέντρα.

Όταν παίζεις σ’ ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και με χαροποιεί που παιδιά με μπλούζες άλλων ομάδων έρχονται να βγουν μια φωτογραφία. Εισπράττεις αγάπη, σε υποστηρίζουν ως παίκτη και σίγουρα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα.

Παίζω για τη Λίβερπουλ, αλλά ταυτόχρονα παίζω για την Ελλάδα. Πάντα ήμουν εκεί για την Εθνική, να το ζω όσο μπορώ περισσότερο. Με τον Εθνικό Ύμνο μού σηκώνεται η τρίχα. Εκπροσωπώ την Ελλάδα στο εξωτερικό, θέλω να πάω τη σημαία πιο ψηλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ