Ο Τεν Χαγκ, ο Κλοπ και η ιστορία ενός φοβερού 4-0 (pic, vid)

Ο Τεν Χαγκ, ο Κλοπ και η ιστορία ενός φοβερού 4-0 (pic, vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να «διαλύσει» με 4-0 τη Λίβερπουλ στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να στέλνει το πρώτο «μήνυμα» προς την Premier League.

Το σοκ ήταν μεγάλο. Για όλους, όχι μονάχα για τη Λίβερπουλ. Παρότι το παιχνίδι είχε φιλικό χαρακτήρα, η «τεσσάρα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των δύο ομάδων, «θορύβησε» την Premier League.

Ναι, η Λίβερπουλ έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τις ρεζέρβες των… ρεζέρβων. Ναι, ο Κλοπ θέλησε να δώσει ευκαιρίες στους «πιτσιρικάδες». Ωστόσο γίνεται να δικαιολογηθεί μια τόσο βαριά ήττα -ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι- απέναντι σε μία, μέτρια ομάδα, όπως αποδείχθηκε και την περασμένη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ο Άρης βάζει τα… γυαλιά σε όλους

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπιασαν από τον… λαιμό τους παίκτες του Κλοπ και τους «διέλυσαν» μέσα σε 20 λεπτά. Τρία γκολ κατάφερε η Γιουνάιτεντ να σκοράρει στο πρώτο μέρος, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για έναν θρίαμβο.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ έστειλε το πρώτο «μήνυμα». Και ας μην προκάλεσε μεγάλο «κρότο», η «τεσσάρα» κόντρα στη… μηχανή του Κλοπ ήταν αρκετή για να «ξεσηκώσει» τα Μέσα της Αγγλίας και να «ταρακουνήσει» τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League.

Μπορεί να ήταν μονάχα ένα φιλικό και μάλιστα το πρώτο, ωστόσο η Γιουνάιτεντ έμοιαζε μετά από πολύ καιρό με ομάδα. Και μάλιστα την ώρα που όλοι στο κλαμπ ασχολούνται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την απόφαση του για το μέλλον του.

Ο Ολλανδός τεχνικός που έφτασε στο Μάντσεστερ μετά από μια απολύτως επιτυχημένη θητεία στον Άγιαξ, έδειξε πως γίνεται η… δουλειά. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ήξεραν που παίζουν και… τι παίζουν. Δεν έκαναν απλώς… τζόκινγκ στον αγωνιστικό χώρο, όπως συνήθιζαν να κάνουν την περασμένη σεζόν.

Και σε αυτό φέρει ήδη ευθύνη ο Τεν Χαγκ. Ο Σάντσο έμοιαζε με τον παίκτη της Ντόρτμουντ. Ο Μαρσιάλ έδειξε αναγεννημένος και κατάφερε να σκοράρει. Ο Φρεντ ήταν ο… Φρεντ της Σαχτάρ για τον οποίο η Γιουνάιτεντ «τίναξε» την μπάνκα πριν από μερικά χρόνια.

Μέσα στο κόλπο μπήκαν και οι «πιτσιρικάδες» που έβγαλαν… μάτια. Η Λίβερπουλ από την άλλη έμοιαζε πολύ κουρασμένη και δεν έδειξε σε κανένα σημείο ικανή να μπει στον ρυθμό της ομάδας του Τεν Χαγκ που μασούσε σίδερα σε όλο το 90λεπτο.

Ακόμα και όταν μπήκαν οι «βασικοί», η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, διαμορφώνοντας και το τελικό 4-0. Μπορεί να είναι πάρα πολύ νωρίς, ωστόσο η πρώτη «γεύση» της νέας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ ήταν άκρως «νόστιμη».

Ακόμα και ο χαρακτήρας του φιλικού αγώνα δεν είναι ικανός για να «χαλάσει» τη γενική εικόνα των «κόκκινων διαβόλων». Δεν είναι και εύκολο να σκοράρει κάποια ομάδα τέσσερις φορές απέναντι σε ομάδα του Κλοπ, ακόμα και σε φιλική αναμέτρηση. Και ο Τεν Χαγκ μπόρεσε να το κάνει στο πρώτο κιόλας μεταξύ τους παιχνίδι, φέρνοντας την… αύρα της Μπάγερν στην -οποία εργάστηκε ως δεύτερος προπονητής- μαζί του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ