Better Call Jesus (pics & vids)

Better Call Jesus (pics & vids)

Το «δώρο» του Πεπ Γκουρντιόλα στον Μικέλ Αρτέτα και την Άρσεναλ. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς ξεκίνησε την απόσβεση των 50 εκατομμυρίων...

«Μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο χάος σε κάθε περίπτωση στις αντίπαλες άμυνες. Τον έχεις πάντα πάνω σου. Είναι πάντα εκεί για να βάλει το πόδι, να τσιμπήσει την μπάλα, να εκμεταλλευτεί την παραμικρή στιγμή. Είναι τρομερή απειλή και είναι αυτό ακριβώς που ζητούσαμε», είχε δηλώσει ο Μικέλ Αρτέτα για τον Γκάμπριελ Ζεσούς. Ο Ισπανός τεχνικός τον ήθελε σαν… τρελός στην Άρσεναλ και άπαντες κατάλαβαν τον λόγο στην αναμέτρηση με τη Λέστερ.

Η σεζόν έχει ξεκινήσει ονειρικά για την Άρσεναλ, καθώς μετά το «διπλό» της πρεμιέρας στο Selhurst Park, ήρθε και… κούμπωσε το εντός έδρας πάρτι (4-2) κόντρα στη Λέστερ. Η μία «κανονιά» διαδέχθηκε την άλλη για την αρμάδα του Μικέλ Αρτέτα, που έκανε το 2/2 στον εφετινό μαραθώνιο της Premier League. Στην παράσταση κόντρα στις «αλεπούδες», ένας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς.

Διαβάστε επίσης: Με τον Μπερνάρντ… φωνάζει ότι πάει για πρωτάθλημα

Ο Μικέλ Αρτέτα ξετύλιξε το… δώρο του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον κόσμο της Άρσεναλ να παίρνει μια πρώτη, καλή γεύση από τις ικανότητες του 25χρονου άσου. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο του Emirates, οδηγώντας την ομάδα του στην εύκολη επικράτηση. Ο Ζεσούς έστησε πάρτι στην περιοχή της Λέστερ, κάνοντας σμπαράλια με συνοπτικές διαδικασίες την άμυνα των «αλεπούδων».

Ο 25χρονος έκανε ότι ήθελε τους φιλοξενούμενους και με δύο γκολ και δύο ασίστ, το τρίποντο της Άρσεναλ έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. «Ζωγραφιά» και κεφαλιά για τα πρώτα τέρματα της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, χρέη… σερβιτόρου στη δεύτερη «παρτίδα». Ο Ζεσούς θα είναι ο ηγέτης των «κανονιέρηδων» στο νέο ξεκίνημα και φρόντισε να το δείξει με το καλησπέρα.

Ο νέος σταρ των «κανονιέρηδων» πέταγε… φωτιές με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Απρίλη του 2021 και τον Ματέους Περέιρα, που έχει συνεισφορά σε τέσσερα γκολ.

Το στατιστικό γίνεται ακόμα πιο… τρελό, αν σκεφτεί κανείς, πως ο τελευταίος παίκτης της Αρσεναλ που είχε εμπλακεί σε τέσσερα γκολ ήταν ο Αλέξις Σάντσες το 2016.

Φυσικά, τα ρεκόρ δε σταματούν εκεί για τον 25χρονο. Ο Ζεσούς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των Λονδρέζων, που σκοράρει παραπάνω από μια φορά στο εντός έδρας ντεμπούτο του στην Premier League.

«Δουλεύω όλη μέρα, κάθε μέρα για να πετύχω γκολ. Είμαι χαρούμενος στην Άρσεναλ. Δεν ήμουν δυστυχισμένος στη Μάντσεστερ Σίτι, ήθελα απλώς να παίξω και ο σύλλογος το κατάλαβε. Μερικές φορές οι παίκτες θέλουν απλώς να παίξουν και εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία», δήλωσε ο Ζεσούς μετά την παράσταση που προσέφερε στο Emirates. 50 εκατομμύρια ευρώ χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους οι «κανονιέρηδες» για να ακολουθήσει το δρομολόγιο Μάντσεστερ-Λονδίνο ο 25χρονος επιθετικός. Η απόσβεση έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο από τον Βραζιλιάνο άσο.

Φυσικά, το ένα διθυραμβικό σχόλιο διαδέχεται το άλλο για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, με τον Μπρένταν Ρότζερς να του βγάζει το καπέλο: «Η Αρσεναλ έχει ανέβει επίπεδο πλέον. Ζιντσένκο και Ζέσους έχουν κάνει τεράστια διαφορά στην ομάδα. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς είναι επιθετικός παγκόσμιας κλάσης».

Η Άρσεναλ κάνει όνειρα ξανά και το οφείλει στον Γκάμπριελ Ζεσούς. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ξεκίνησε «καυτός» τη νέα του περιπέτεια στο Νησί, επαναφέροντας την ελπίδα στην κόκκινη μεριά του Λονδίνου. Μένει να φανεί μέχρι που μπορεί να οδηγήσει τους «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ