Η επανάσταση των «μικρών» και το Βόρειο Λονδίνο (vids)

Η επανάσταση των «μικρών» και το Βόρειο Λονδίνο (vids)

Η Premier League ξεκίνησε ήδη με τα... τρελά της, οι «μικροί» στέλνουν συνεχώς μηνύματα, την ώρα που η Άρσεναλ εντυπωσιάζει, με την Τότεναμ να ακολουθεί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασύρεται από την Μπρέντφορντ στο Λονδίνο με 4-0. Λίγα 24ωρα αργότερα η Λίβερπουλ «γκελάρει» για δεύτερη σερί αναμέτρηση, μένοντας στο «Χ» με την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ».

Η Τσέλσι ταπεινώνεται από τη Λιντς στο Elland Road, πριν η Μάντσεστερ Σίτι «σώσει» τον βαθμό απέναντι στη φοβερή και τρομερή Νιούκαστλ, χάρη στον μαγικό Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Οι τέσσερις από τους έξι του big-6 έχουν ήδη… σοκαριστεί σε αυτό το ξεκίνημα της Premier League, η οποία μετά από μόλις τρεις αγωνιστικές έχει ήδη μπει στον δικό της μοναδικό… τρελό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης: Κάτι καλό φτιάχνει ο Γκαλτιέ στην Παρί… (pics, vid)

Άλλες έχουν δει την άλλη όψη του νομίσματος με τον χειρότερο δυνατό τρόπο (βλ. Γιουνάιτεντ και Τσέλσι) και άλλες έχουν αντιμετωπίσει την… οργή των «μικρών» σε πιο light έκδοση.

Όπως και να έχει, σε αυτό το ξεκίνημα, ήδη οι «μεγάλοι» δείχνουν να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες μπαίνουν στα παιχνίδια «αφηνιασμένες» και διψασμένες για το κάτι παραπάνω.

Μοναδική που έχει γλιτώσει από τα… δόντια των μικρών, έχοντας κάνει παράλληλα και το 3×3 είναι η Άρσεναλ. Και μάλιστα το έχει κάνει έχοντας εντυπωσιάσει κόσμο.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δείχνει πιο ώριμη από κάθε άλλη προηγούμενη έκδοση της. Ουσιαστική, αλλά και θεαματική, όπως θέλει το κοινό της. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν και της Μπόρνμουθ και έφτασαν τους 9 βαθμούς, μένοντας μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η προσθήκη του Γκαμπριέλ Ζεσούς της έχει δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που έψαχνε στην επίθεση της, ενώ η μεταγραφή του Ζιντσένκο της έχει δώσει τη σιγουριά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Σαλιμπά από την άλλη μοιάζει εντελώς μεταμορφωμένος και δείχνει ότι ο δανεισμός του στη Μαρσέιγ του έκανε μόνο καλό και τον έβγαλε από τις… κακές παρέες.

Ψηλά βρίσκεται μέχρι στιγμής και η Τότεναμ, η οποία παρότι δεν έχει το απόλυτο, δείχνει επίσης σοβαρή και ώριμη, με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της.

Αν και τα… χρειάστηκε απέναντι στη Γουλβς, το σύνολο του Ιταλού κατάφερε να πάρει το μεγάλο «τρίποντο»… εξαιτίας του Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος σέντερ φορ κατάφερε να ξεπεράσει τον Σέρχιο Αγκουέρο στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές της Premier League με τα περισσότερα γκολ με μόνο μια ομάδα, καθώς σκόραρε απέναντι στη Γουλβς και έφτασε τα 185, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή.

Και μια εβδομάδα νωρίτερα μπόρεσε να φύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με έναν «χρυσό» βαθμό στο 90+6. Μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει την Τότεναμ, καθώς ιστορικά οι spurs φεύγουν πολύ σπάνια με αποτέλεσμα από το «σπίτι» της Τσέλσι…

Οι δύο ομάδες του Βόρειου Λονδίνου μοιάζουν μέχρι στιγμής να… αντιστέκονται στις «σφαλιάρες». Η Άρσεναλ το κάνει παίζοντας παράλληλα και θεαματικό ποδόσφαιρο, με το 3×3 να την κατατάσσει και στην κορυφή.

Η Τότεναμ από την άλλη δείχνει ωστόσο ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο ώριμο και πιο σίγουρο. Μένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια, τόσο των δύο λονδρέζων, όσο και των υπόλοιπων τεσσάρων του big-6, καθώς η… τρέλα της Premier League δεν έχει όρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ